Cumhur İttifakı'nda HÜDA PAR çatlağı

Cumhur İttifakı'nda HÜDA PAR tartışmaları sürüyor. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini açıklayarak Cumhur İttifakı ile görüşme halinde olan HÜDA PAR'ın parti programında onaylamadıkları ve kabul etmedikleri maddeler olduğunu açıkladı.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimler öncesi ittifakların diğer partilerle görüşme trafiği hızlanmış ve AK Parti, geçtiğimiz hafta Yeniden Refah Partisi ve HÜDA PAR'la bir araya gelmişti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalar geldi.

 "KABUL ETMEYECEĞİMİZ ŞEYLER VAR"

Destici, HÜDA PAR’a ilişkin “Kabul etmeyeceğimiz şeyler var” dedi:

- Kabul etmeyeceğimiz şeyler var. Ne gibi; Anadilde eğitim gibi, Anayasadan Türklük kavramının çıkarılması gibi, özerklik gibi... Şimdi bu ifadelerin hepsini söylemiyorlar. Şimdi ifadeleri biz devletin varlığından, birliğinden aynı bayrak altında yaşamasından yanayız diyorlar. Ama programlarında bizim kabul edemeyeceğimiz şeyler var. HÜDA PAR'la görüşülebilir. Ama bunu terörle ve şiddetle demokrasi dışına çıkararak gerçekleştirmek isteyemez. HÜDA PAR'la HDP'yi ayıran şey budur.

Destici , HÜDA PAR'ın Hizbullah dahil bütün terör örgütlerine karşı olduklarını net bir dille ifade etmeleri gerektiğine de vurgu yaptı.

# hüda par # mustafa destici # cumhurbaşkanı erdoğan # cumhur ittifakı