Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı açıklamasına AK Partili Dağ'dan tepki

Altılı Masa'nın ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçimi kazanmaları halinde Altılı Masa liderlerinin seçilecek Cumhurbaşkanı kadar imza yetkisine sahip olacağını açıklamıştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan o açıklamaya tepki geldi.

Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı açıklamasına AK Partili Dağ'dan tepki

Altılı Masa'nın seçimi kazanması halinde ülkeyi nasıl yöneteceğini Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu açıkladı. Davutoğlu, seçimi kazanmaları halinde Cumhurbaşkanı seçilen kişinin imza yetkisine denk olacak şekilde Altılı Masa liderlerinin imza yetkisi olacağını belirtti. Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, Genel Başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olacak" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Davutoğlu'nun bu açıklamalarına tepki gösterdi. Dağ, "Milletin seçmediği kişilerin seçilmiş bir cumhurbaşkanını etkisiz kılması bir darbedir." ifadesini kullandı.

"Belli ki altılı masanın genel başkanları demokrasiden muaf bir oligarşik yapı hayal ediyor." ifadesini kullanan Dağ, "Yüzde 50+1 ile seçilmiş Cumhurbaşkanı'mızın meşruiyetini sorgulayanlar, Türkiye'yi yüzde 0,1’in iki dudağı arasına mahkum etmek istiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Dağ, "Bu açıklama aynı zamanda anayasanın ihlal edileceğinin ve bir 'sivil darbe hazırlığının' itirafıdır. Milletin seçmediği kişilerin seçilmiş bir cumhurbaşkanını etkisiz kılması bir darbedir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# Ahmet Davutoğlu # Gelecek Partisi # altılı masa # ak parti # Hamza Dağ