FETÖ’den firar talimatı: Valizlerinizi hazırlayın

Fethullahçı Terör Örgütü'nün Pensilvanya’dan Türkiye’deki örgüt mensuplarına gönderdiği yeni talimatlar istihbarat birimleri tarafından deşifre edildi. FETÖ’cülere, “Aleyhinize sonuç çıkacakmış gibi hareket edin. Valizlerinizi hazırlayın. Yanınızda telefon bulundurmayın” emri verildi.

FETÖ, Türkiye’deki örgüt mensuplarına “valizleri hazırlayın” talimatı gönderdi. Örgütün ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki ana karargahından gönderilen talimatı istihbarat birimlerinin radarına girdi. Yeni Şafak Gazetesi’nin haberine göre, Yargıtay’da dosyaları açık olan FETÖ’cülere, “Aleyhinize sonuç çıkacakmış gibi hareket edin. Valizlerinizi hazırlayın. Yanınızda telefon bulundurmayın” emri verildi.

Yargıtay’ın örgüt mensuplarını aleyhte vereceği kararlar talimatta kriz olarak nitelendirildi. Bu duruma karşı önlemlerin alınması istenen talimatta gidilecek geçici yerin hazır edilmesi gerektiği belirtildi. Buna göre bir FETÖ mensubu hakkında arama kararı çıkması halinde irtibat kuracağı örgüt üyelerini önceden belirlemeli. Yönetici kadrosundan da yalnızca 1 kişiye bilgi vermeli.

Güvenlik ve istihbarat birimleri örgütün yurt dışına kaçmasını istediği FETÖ’cüler için kullandığı kaçış güzergâhlarını sürekli değiştirdiği belirledi. Kaçış güzergahlarınınsa sadece güncel yapıda görevli mahrem imamlara harita şeklinde gönderildiği tespit edildi.

Öte yandan FETÖ mensuplarının para sıkıntısı çekmeye başladığı kaydedildi. Örgütün ekonomik çözüm olarak kurban himmeti adı altında gelir elde ettiği kaydedildi. FETÖ, evlerde kalan öğrencilerin haftalık iaşe bedelinin bin TL’ye yükseltti. KHK ile öğretmenlikten atılan öğretmenlere Öğretmenler Günü’nde 200 lira değerinde hediyeler verildi. Örgüt mensuplarıyla bu sayede yüz yüze irtibat kurularak bağlılığın diri tutulmaya çalışıldığı belirtildi.

# Fethullahçı Terör Örgütü # Örgüt Mensupları # istihbarat birimleri