İran'dan Irak'ın kuzeyine operasyon: PKK kampları hedef alındı

İstanbul’daki terör saldırısının ardından Türkiye Suriye’de, İran Irak’ın kuzeyinde terör örgütlerinin kamplarını bombaladı. Türk ordusu, Barış Pınarı bölgesinde saldırı hazırlığındaki 4 PKK/PYD’liyi etkisiz hale getirdi.

Türkiye ve İran, Suriye ile Irak’taki terör örgütlerini etkisiz hale getirmeye devam ediyor.

Twitter’dan açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesinde saldırı hazırlığındaki 4 PKK/YPG’linin etkisiz hale getirildiğini açıkladı:

- Kahraman Mehmetçik; karşısına çıkmaya cesaret edemeyen ve masum insanları hedef yapacak kadar kalleş olan korkaklara gereken cezayı inlerinde vermeye devam ediyor!

 TSK’nın yanı sıra İran Devrim Muhafızları Ordusu da İran’a karşı PKK/PJAK ile birlikte hareket eden Komele ve İran Kürdistan Demokrat Partisi hedeflerini bombaladı. İran geçen ay da bölgede çok sayıda teröristi ve örgüt kampını etkisiz hale getirmişti.

Devrim Muhafızları, Erbil ve Süleymaniye çevresinde bulunan terör kamplarını füze ve SİHA’larla vurdu:

- Geçen ayki operasyona rağmen, teröristler İslami İran'da güvensizlik yaratmak için hareket ediyor. İstihbarat ve operasyonel planlamanın ardından, karargahlar ve teröristlerin silah ve mühimmatı İran'a taşıma araçları, füze ve drone operasyonlarıyla vuruldu. Operasyon, son ortak diplomasi ve güvenlik toplantılarında kampların kapatılması, silahsızlandırılması ve grupların bölgeden çıkarılmasına ilişkin uyarıların ardından yapıldı. Kuzey Irak halkının güvenliği ve barışı konusunda ne yazık ki karşı taraftan etkili, pratik ve nesnel bir eylem görülmedi.

TAHRAN’DAN BAĞDAT VE ERBİL’E ÇAĞRI

 Operasyona dair yazılı açıklama yapan İran Devrim Muhafızları Ordusu, bölgedeki terör faaliyetlerinin Iraklı makamlar tarafından engellemesi gerektiğini vurguladı:

- Ülkenin sınır ve iç güvenliği İran İslam Cumhuriyeti'nin kırmızı çizgilerinden biri olduğu için bu durumun devam etmesine müsamaha göstermeyeceğiz. Bir kez daha, merkezi hükümet ve Irak'ın kuzey bölgesi yetkililerinden, iyi komşuluğun korunması ve iki ülkenin ortak sınırlarının güvenliğinin tesis edilmesi için İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı yükümlülüklerine uygun hareket etmelerini rica ediyoruz. İki ülke halkının daha fazla zarar görmemesi, barış ve güvenliğin bozulmaması için bölgede teröristlerin varlığı engellenmelidir.
# Milli Savunma Bakanlığı # İran Devrim Muhafızları Ordusu # pkk