İyi Parti'den HDP açılımı

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Cemalettin Kani Torun, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yeni çözüm süreci vaadinin 6’lı masaya olumlu yansıdığını açıkladı. Torun, Akşener’in HDP ile ortak aday çıkarma fikrine sıcak baktığını ifade etti.

İyi Parti'den HDP açılımı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Diyarbakır İl Kongresi’nde "Mesele silahlara veda ve kan dökmeye tövbe etmekse biz varız" diyerek yeni bir çözüm süreci vaadinde bulunup PKK'ya göz kırpmıştı.

Akşener’in yeni çözüm süreci çıkışının ardından 6’lı masanın bir diğer ortağı Gelecek Partisi’nden çarpıcı açıklamalar geldi.

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Cemalettin Kani Torun, katıldığı bir televizyon programında Akşener’in Diyarbakır konuşmasının 6’lı masaya olumlu yansıdığını ve HDP ile ortak aday çıkarabileceklerini açıkladı.

Torun, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

- Aday belirlenirken özellikle HDP'nin ayrı aday çıkaracağı açıklandı. Ben süreç içinde umuyorum ki bu konuda bir en azından ortak adaya doğru bir yönelme olabilir. Bu altılı masanın tavrıyla doğrudan alakalı. Bu konuda gerek Sayın Davutoğlu, gerek Sayın Babacan'ın daha önce verdikleri mesajlar çok olumluydu. CHP'nin de özellikle bu doğu masası kurarak Kürtlere yönelik bir takım çalışma yaptığını biliyoruz. Bu konuda bence Meral Hanım eksikliği tamamladı. Çok olumlu bir adım olarak değerlendiriyorum.
# Gelecek Partisi # pkk # meral akşener # iyi partili # 6'lı masa