Karlov suikastı bağlantılı FETÖ'cü Abdullah Bozkurt İsveç'te görüntülendi

Karlov suikastı ile bağlantısı olduğu belirtilen firari FETÖ’cü Abdullah Bozkurt İsveç’te görüntülendi. Başkent Stockholm'de yaşayan Bozkurt’un giyim tarzını değiştirdiği ve top sakal bıraktığı görüldü.

Sabah Gazetesi, Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastı soruşturmasında adı geçen, kapatılan Today's Zaman’ın Ankara Temsilcisi Abdullah Bozkurt’u İsveç’in Başkenti Stockholm'de görüntüledi. Rus Büyükelçi Karlov’u 19 Aralık 2016’da öldürülen FETÖ’cü polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın kaçak FETÖ’cü Abdullah Bozkurt ile bağlantılığı olduğu belirtilmişti.

Rus istihbaratı SVR de peşinde olduğundan İsveç’teki bütün resmi kayıtları silinen FETÖ’cü Bozkurt’un evinden kısa süreli ve nadiren dışarı çıktığı belirtiliyor. Sabah gazetesi ayda 1 kez alışveriş için evinden çıkan Abdullah Bozkurt’u görüntüledi.

Gazete ekibi, Stockholm’ün Salem bölgesinde yaşayan Bozkurt’u otobüs durağında beklerken fotoğrafını çekti. Eskiden badem bıyıklı olan Abdullah Bozkurt, tanınmamak için top sakal bıraktığı görüldü. Kırmızı pantolon ve yeşil tişört giyip sarı şapka takan firari FETÖ’cünün farklı gözlük çerçeveleri ve taktığı kulaklığı ile yeni bir kılığa bürünerek gizlendiği görüldü.

Bylock kullanıcısı olan Bozkurt, 26 Temmuz 2016'da İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yurt dışına kaçtı. Eşi ve çocukları da 15 gün sonra firari Bozkurt'un peşinden gitti. Hakkında yakalama kararı bulunan Abdullah Bozkurt’un büyükelçi Karlov öldüren tetikçi Mevlüt Mert Altındaş'a kiralık ev ayarladığı belirtiliyor. Bozkurt, suikasttan 3 gün önce Twitter'dan "Türkiye'de artık elçilikler güvende değil" şeklinde paylaşım yapmıştı.

Stockholm'de yaşayan FETÖ firarisi 2 Eylül 2018'de kurduğu Nordic Monitör adlı sitesieğz Türkiye aleyhine yayınlar yapıyor.

# fetö # Andrey Karlov # karlov suikastı