Köylüler zafer kazandı: URAYSİM'in verimli topraklara raylı sistem projesi iptal

Eskişehir'de verimli topraklarına raylı sistem yapılmasına karşı günlerce mücadele yürüten köylüler zafer kazandı. Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi'nin Bozan Köyü’ne yapmak istediği proje iptal edildi. Köylülerin mağduriyetini 2021 yılında Vatan Partisi gündeme getirmişti.

Projenin 1.sınıf tarım arazilerinden değil verimsiz arazilerden geçmesi için mücadele yürüttüler. Seslerini yetkililere duyurmaya çalıştılar. Ve günlerce süren mücadele sonunda köylüler zafer kazandılar.

Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi'nin Eskişehir'in Bozan Köyü’ne yapmak istediği proje iptal edildi.

Köylülerin mücadelesini 2021 yılında Vatan Partisi gündeme getirmiş ve destek olmuştu.

Mağdur olan köylüler ise sonrasında Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek'i ziyaret etmişti. Genç işsizliğin artacağını söyleyen Eskişehirliler projenin verimsiz arazilerden geçmesi çağrısı yapmıştı. Perinçek de üreticilere çözümü işaret etmişti:

- Yalnız köylümüzün değil bütün memleketin iyiliğine çünkü Türkiye'nin arazilerine böyle kıraç araziler varken böyle inşaat yaparsak bir müddet sonra aç kalırız.

 Bozan Köyünde Üretim Devrimi Kurultayı düzenleyen Perinçek, verimli topraklara raylı sistem yapmanın cinayet olduğunu vurgulamıştı.

# Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi # Üretim Devrimi Kurultayı # Eskişehir