MSB'den İstiklal saldırısı paylaşımı: ''Hesabını misliyle ödeyecekler''

İstanbul Beyoğlu’ndaki terör saldırısında gözaltı sayısı 50'ye yükseldi. Son yakalanan 2 şüphelinin, terörist Ahlam Albashır'ı Yunanistan'a kaçırmayı planladığı belirlendi. Öte yandan saldırıda yaralanan 81 kişiden şu ana kadar 61 taburcu oldu.

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı soruşturmasının kapsamı genişliyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, saldırıyla ilgili 50 şüphelinin gözaltında olduğunu açıkladı.

Gözaltına alınanlar arasında, terörist Ahlam Albashır'ın kamufle olmak için bir süre çalıştığı tekstil atölyesindeki bazı işçilerin de olduğu öğrenildi.

Son gözaltına alınan 2 şüphelinin saldırıdaki rolü de ortaya çıktı. Ammar ve Ahmed J. kardeşlerin görevi bombacıyı ve eşi rolündeki B. isimli teröristi saldırı sonrası kaçırmaktı.

Yine gözaltına alınanlar arasındaki Yasir K.’nin ise, bombacı ve yanındaki B.'yi, saldırıyı gerçekleştirmek üzere İstiklal Caddesi’ne bırakan kişi olduğu belirlendi.

Yasir K. plan doğrultusunda olay günü kadın terörist Ahlam Albashır ve kocası rolündeki firari şüpheli B.'yi araçla Beyoğlu'na getirip Taksim Meydanına yakın bir yere bıraktı. Yasir K. ve B., bir süre sonra Esenler'e geri döndü.

Terörist Albashır’ın saldırıyı yaptıktan sonra Yasir K.'yi arayarak kendisini almasını istediği, Yasir K.'nin de "Polis her yeri tutmuş, gelemem" demesi üzerine teröristin taksiyle Esenler'e gittiği tespit edildi.

Şüpheli Ahmed J.'nin de teröristi Esenler'den alıp Küçükçekmece'deki evine götürdüğü ve daha sonra Yunanistan'a kaçırmayı planladığı öğrenildi. Ancak plan yürümedi. Polis, Ahlam Albashır’ı saklandığı evde kıskıvrak yakaladı. Ahmed J.'nin operasyon anında evde olmadığı öğrenildi.

Ahmed J.'nin kardeşi Ammar J.'nin de Albashır’ın eşi rolündeki terörist B.'yi Bulgaristan'a göndermek üzere Edirne'ye götürdüğü belirlendi.

“MİSLİYLE ÖDETECEĞİZ”


Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, İstiklal Caddesindeki terör saldırısının karşılıksız kalmayacağını bildirdi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Teröristler hesabını misliyle ödeyecek” denildi:

- Kahraman Mehmetçiğin karşısına çıkmaya cesaret edemeyen, Zap'ta, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde iyice köşeye sıkışan, Mehmetçiğin nefesini her an ensesinde hisseden ve alçaklıkta sınır tanımadığını birçok kez tüm dünyaya gösteren, azılı bir terör örgütü olan PKK/YPG başta olmak üzere terör örgütlerinin insanlık düşmanı, halk düşmanı olduğunu görmemekte ısrar edenler var. Terörün en acımasız yöntemini kullanarak İstanbul'da masum sivilleri hedef alan teröristler, bu saldırının bedelini misliyle ödeyecekler. Bu ülkeden de bu coğrafyadan da yok olup gidecekler.
# bombalı saldırı # Milli Savunma Bakanlığı # bekir bozdağ