Soylu: ''PKK terör örgütü ABD istihbaratı örgütüdür HDP'de onun uzantısı''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda HDP’lilere sert tepki gösterdi. Soylu, “PKK terör örgütü ABD istihbaratı örgütüdür, HDP de onun uzantısıdır” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Soylu, PKK’nın Meclis’teki uzantısı HDP’ye sert tepki gösterdi. Soylu, “PKK terör örgütü ABD istihbaratı örgütüdür. HDP de onun uzantısıdır” sözlerini kaydetti.

Gergin anların yaşandığı komisyonda Soylu, HDP ve CHP’lilere seslendi, “Bir bomba size cesaret vermiş” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik'in ayağının kırılması üzerinden hedef alan HDP’li Sait Dede’ye “Ayağını siz kırdınız” dedi. Bunun üzerine tepki gösteren HDP’li Rıdvan Turan’a Soylu, “Amerika’nın oyuncağı, terörist bozuntusu” diyerek karşılık verdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise komisyonda söz alarak “Bizim belediyelerimizde bir tek PKK’lı yok” dedi. Soylu, önümüzdeki hafta belediyelerin nasıl teröristlere açıldığıyla ilgili açıklama yapacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu, uyuşturucu üzerinden iddialarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da tepki gösterdi. “Devlet uyuşturucuyla cari açığı kapatıyor nasıl bir kafanın ürünüdür, siz hem her haltı yiyorsunuz hem de devlete iftira atıyorsunuz” dedi.

CHP’li Ali Mahir Başarır ise Soylu’yu hedef aldı. “Sen terbiyesiz bir adamsın” sözlerini kullanan Başarır’a yanıt, Soylu’dan geldi.

# süleyman soylu # YPG # pkk # amerika # ABD PKK terör # chp