Teslim olan PKK'lılar örgütteki infazları anlattı

Bölücü terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 2 kişi ifadelerinde terör örgütünün gerçek yüzünü anlattı. Kaçmaya çalışanların infaz edildiğini anlatan H.A ve G.Ö güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra kendilerine kötü muamele yapılmadığını söyledi.

PKK'lı H.A. ve G.Ö. örgüt kampından kaçarak 16 ve 17 Eylül'de jandarmaya teslim oldu.

Elazığ ve Iğdır il jandarma komutanlıklarında işlemleri süren kişiler, ifadelerinde örgütten kopuşları ve terör örgütünün iç yüzünü anlattı.

G.Ö., örgüt içinde sürekli kötü muameleyle karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Teslim olan PKK'lı, terör örgütü mensuplarının kaçmak için fırsat aradığını söyledi. G.Ö., yapılan işkencelere dayanamayarak kaçtıktan sonra yakalanan bir arkadaşının gözlerinin önünde infaz edildiğini aktardı.

Teslim olan H.A., terör örgütüne İstanbul'un Esenyurt ilçesinde katıldı. Dağa çıktı, eğitim kamplarına katıldı. PKK'nın "halkımız için savaşıyoruz" söylemlerinin büyük bir yalan olduğunu söyleyen H.A., "örgütte baskı, zorlama ve şiddet hakim" dedi.

Teslim olan H.A. PKK'nın iç huzursuzluğu ve kaçışları engelleyebilmek için de "teslim olursanız işkence yapılır" algısını örgüt mensuplarını empoze ettiğini anlattı. H.A, teslim olduktan sonra güvenlik güçlerinin kendilerine iyi davrandığını belirtti.

# pkk # infaz