Türkiye Türklerindir Birliği Platformu'ndan Anayasa tepkisi

30 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu “Türkiye Türklerindir Birliği Platformu” Anayasa'daki Türk ifadesini hedef alan Millet İttifakı bileşenlerine sert tepki gösterdi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Anayasa'daki Türk ifadesini hedef alması, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ise sık sık "ana dilde eğitim, eşit yurttaşlık" sözlerine tepki büyüyor.

30 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu “Türkiye Türklerindir Birliği Platformu” Ankara Ulus Meydanı'nda açıklama yaptı. Platform Sözcüsü Ayhan Türk, bu girişimlerin emperyalizmin bir oyunu olduğunu belirtti. Türk, Anayasa'daki ilgili maddeleri sayarak tartışmaya kapalı olduğunu bir kez daha ilan ederek şunları belirtti:

- Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin anayasasından Türklüğün çıkarılması, etnik grup mezhep bölge din gibi başlıklarla anayasal statü uydurulmalı, Türk milletinin kayıtsız şartsız egemenliği altındaki üniter yapısının değiştirilmesi, Anadilde eğitim öz yönetim bölgesel ayrıcalık, eşit yurttaşlık gibi taleplerle milli birliğin tehdit edilmesi tartışmaya kapalıdır. Bu konularda arzusu olanlar yüzyıllar boyunca aldıkları cevabın aynısını bugün de yarın da alacaktır.
# ali babacan # Ahmet Davutoğlu # anayasa