Vatan Partisi: "HDP’nin kapatılması hukukun gereğidir!"

Vatan Partisi’nin Anayasa Mahkemesi önündeki nöbeti büyüyor. Bugün AYM önünde avukatlar vardı. Vatansever avukatlar, AYM ve 15 baroya çağrı yaptı. Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hukuk İşleri Bürosu Başkanı Avukat Nusret Senem, HDP’nin hukukun gereği olarak kapatılması gerektiğini söyledi.

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hukuk İşleri Bürosu Başkanı Avukat Nusret Senem, HDP’nin hukukun gereği olarak kapatılması gerektiğini söyledi. Uğur Mumcu’nun ağabeyi Avukat Ceyhan Mumcu da “HDP’nin kapatılmasının günü çoktan gelmiş geçmiştir” dedi.

- Bu davanın açılması 20 yılı aşan bir süre aldı. Demirtaş, HDP, Öcalan’ın projesidir denildiğinde bu dava açılmalıydı.

Vatan Partisi, Anayasa Mahkemesi önünde PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılması için vatan nöbetini sürdürüyor. Nöbete katılan avukatlar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in sözlü açıklamasından sonra basına konuştu:

- Vatan Partisi olarak 4 kez başvurduk. Davanın açılması adeta bir kahramanlık işiydi. Bu sabah da açtığı davanın son sözlü açıklamasını yaptı. İddialarının ve sözlü açıklamalarının kapı gibi arkasında durdu. Yargıtay Başsavcımız Sayın Bekir Şahin’i kutluyorum

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hukuk İşleri Bürosu Başkanı Avukat Nusret Senem, açıklamasında AYM’ye seslendi:

- Şimdi sıra HDP’nin kapatılmasına gelmiştir. O da olacak. Bu davanın sonuçlanmaması için AYM Başkanının Polis Akademisi’nde yaptığı hatalı uygulamalar, sürdüyse burada da bir başka terör örgütünün kapatılmasına karşı hukuk dışı bir direnç gösteriyor. AYM Başkanını uyarıyoruz.

HDP’nin hesaplarına bloke konulmasına ilişkin AYM’nin geçici kararına karşı çıkan 15 baroya da çağrı yaptı:

- Bu 15 baronun üyesi olan vatanseverlere çağrı yapıyorum. Sesinizi çıkarın, korkmayın. Bu densizlere haddini bildirin. PKK ve onun siyasi kolu olan HDP’yi korumaktadırlar. Buna müsaade etmeyelim hep birlikte. Hukukun gereğini yapmasını bekliyoruz AYM’den.

Gazeteci Uğur Mumcu’nun ağabeyi Avukat Ceyhan Mumcu’da Vatan Partisi’nin AYM nöbetine katıldı:

- PKK terör örgütünün can güvenliğimizi tehdidi altındayız Hdp nin kapatılması günü çoktan gelmiş geçmiştir Huzurunda bulunduğumuz AYM den hepimizin can güvenliğini sağlayacak kararı bekliyoruz

Vatan Partisi’nin AYM nöbetine çok sayıda vatansever avukat da destek verdi. Avukatlar, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılması için mesaj verdi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# vatan partisi # anayasa mahkemesi