Vatan Partisi'nden 10 Kasım paylaşımı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yılı dönümüde Vatan Partisi, sosyal medya hesabından 10 Kasım paylaşımında bulundu.

Vatan Partisi'nden 10 Kasım paylaşımı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yılı dönümüde Vatan Partisi, sosyal medya hesabından 10 Kasım paylaşımında bulundu. "Bugün Atatürkçülük" ifadesi kullanan Vatan Partisi, şu ifadeleri kullandı:

- Atatürk demek, Cumhuriyetçilik demek, Devrimcilik demek. Cumhuriyeti yıkmak isteyen terör örgütü uzantılarıyla iş tutanlar Atatürkçü olamaz. Atatürk'ü donduran, onu putlaştıran bir hatıraya dönüştürenler devrimci olamaz. Atatürk günceldir, devinim halindedir.
- Atatürk demek, Milliyetçilik demek, Laiklik demek. ABD'ye tavır alamayanlar, ondan korkanlar NATO ve AB üyeliklerini savunanlar Atatürkçü olamaz. Milletin egemenliğinin başka bir güce devredilemeyeceğini anlayamayanlar, Atatürkçü olamaz. Şeyhler, müritler, mensuplar memleketi arzulayanlar Atatürkçü olamazlar.
- Atatürk demek, Halkçılık demek, Devletçilik demek. Özelleştirmeci olanlar, Londra'daki tefeci peşinde koşanlar, milleti değil kendi cebini düşünenler, rüşvetçi torpilci kayırmacı olanlar Atatürkçü olamazlar.
- Atatürk bugün bi nostalji değil. Üretim Devrimi ile kaynaklarının ranta değil, yatırıma aktarılması milletin egemenliğinin seferber edilmesi işsizliğin yok edilmesidir. Doğu Akdeniz'den, Ege'den, Karadeniz'den Suriye ve Irak kuzeyinden gelen ABD tehditlerine karşı kararlı ve tutarlı mücadeledir. Milletin birliği ve Vatanın bütünlüğü için PKK ile mücadeleyi HDP'nin kapatılmasını savunmaktır.

atatürkü anma 10 kasım vatan partisi