Alperen Şengün NBA tarihine geçti! Alperen triple double yapan en genç pivot oldu

NBA'de Houston Rockets forması giyen 20 yaşındaki Alperen Şengün, Sacramento Kings karşısındaki performansıyla adını NBA tarihine yazdırmayı başardı. Yıldız basketbolcu, NBA tarihinin triple double yapan en genç pivotu oldu.

Alperen Şengün NBA tarihine geçti! Alperen triple double yapan en genç pivot oldu
Alperen Şengün

NBA'de Houston Rockets forması giyen 20 yaşındaki Alperen Şengün, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

NBA'de Batı Konferansı'nda Sacramento Kings kendi sahasında Alperen Şengünlü Houston Rockets'ı ağırladı. Kings, ligin en düşük galibiyet yüzdesine sahip Rockets'ı 135-115 yenmeyi başardı.

Ev sahibi Kings'te Domantas Sabonis 25 sayı, 14 ribaunt, 9 asist, De'Aaron Fox 24 sayı, 9 asist ve Trey Lyles 20 sayı, 7 ribauntla oynadı. Mağlubiyet serisi 8 maça çıkan Rockets'ın skor yükünü, 26 sayı, 5 ribaunt üreten Jalen Green ve 21 sayı, 5 ribauntla mücadele eden Kenyon Martin çekti.

ALPEREN ŞENGÜN NBA TARİHİNE GEÇTİ

Houston Rockets forması giyen 20 yaşındaki Alperen Şengün, takımı mağlup olmasına rağmen Sacramento Kings karşısında sergilediği performansla NBA tarihine adını yazdırmayı başardı.

Milli basketbolcu, takımının Sacramento Kings ile oynadığı maçta 29 dakika süre alırken 10 sayı, 10 ribaund ve 10 asist istatistiklerine ulaşarak triple-double yaptı. Alperen böylelikle NBA tarihinde triple-double yapan en genç (20 yıl, 171 gün) pivot olmayı başardı. Alperen, kulüp tarihinde bunu başaran en genç oyuncu olarak da kayıtlara geçti.

Bu unvanın bir önceki sahibi, Minnesota'nın yıldızı Karl-Anthony Towns'tu. (21 yıl, 43 gün)

# nba # alperen şengün # Houston Rockets # basketbol