Perinçek'in AİHM zaferi konferanslara konu oluyor

Ermeni soykırımı tezlerine karşı Türkiye'nin haklı mücadelesinde en büyük dayanağı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Perinçek-İsvriçre davasında Türkiye'nin lehine verdiği karar. Bu zafer üniversitelerde de konferanslara konu oluyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Genç Bakış Topluluğu, "Ermeni Meselesine Bakış" konferansı düzenledi. Konferansta soykırım suçlamalarıyla ülkemize yönelik yapılan emperyalist saldırılara karşı mücadele yöntemleri mercek altına alındı.

Sözde Ermeni soykırımına karşı vatan savunması bayrağı üniversitelerde yükseliyor. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in emperyalist saldırılara karşı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde kazandığı zafer Türkiye'nin haklı mücadelesinin en kuvvetli dayanağı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan, "Ermeni Meselesine Bakış" konferansında da Ermeni meselesi konusunda ele alındı. Üniversitenin öğretim görevlilerinden Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Yıldız, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akar ve Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bayram Akça'nın konuşmacı olduğu konferansa MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de katıldı.

Konferansa üniversite öğrencilerinin de ilgisi yoğun oldu. Açış konuşmasını yapan Genç Bakış Topluluğu Başkanı Ecem Teke, Vatan Partisi Lideri Dr. Doğu Perinçek’in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde elde ettiği ‘Ermeni soykırımı yoktur!” zaferini hatırlattı:

- Ermeni tehciri, Türkiye’nin vatan bütünlüğü için yapılmış zorunlu bir uygulamaydı. Başta Talat Paşa olmak üzere İttihat ve Terakki önderleri, emperyalist saldırılara karşı iç cepheyi kuvvetlendirmek için bu karara imza attı. ülkemizin ‘‘Perinçek-İsviçre Davası’’ olarak tarihe geçen davada kazandığı zafer, sözde soykırım iddialarını geçersiz kılmaktadır.

Prof. Dr. Ali Akar, konuşmasında sözde soykırım iddialarını belgelerle yalanladı:

- Türkler, 5000 yıllık tarihi boyunca egemenlikleri altında bulunan hiçbir millete soykırım yapmamıştır aksine birçok azınlık özgür şekilde yaşamıştır. Rus arşivlerinde var olan tarihi belgelerde bu meseleye dair tüm gerçekler bulunmaktadır.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Yıldız, sözde Ermeni soykırımı yalanına karşı şu açıklamalara yer verdi:

- Hitlerin yaptığı, ABD'nin Irak'ta yaptığı bir soykırımdır ancak savaş sırasındaki birkaç kavga soykırım değildir.. Ermenilerde bu iddianın örneği bir belge olacakta onlar bize karşı kullanmayacak ben buna inanmıyorum. Asılsız Ermeni Soykırımı yalanı, Avrupa ve ABD tarafından her 24 Nisan'da ülkemize yönelik bir saldırı aracına dönüşmüş bir meseledir.. Bunun merkezi ABD’dir. ABD tarafından fonlanan kimi kuruluşlar bunun taşeronluğunu yapıyor.

Konferansa önemli katkılarda bulunan Prof. Dr. Ali Akar, Prof. Dr. Bayram Akça ve Prof. Dr. Özgür Yıldız konuşmalarının ardından konu hakkında öğrencilerin merak ettiği soruları cevapladı. Soru-cevap bölümünün ardından Prof. Dr. Naci Önal tarafından etkinliğin konuğu olan akademisyenlere teşekkür belgeleri takdim edildi.

# abd # türkiye # atatürk # ırak # vatan partisi # muğla # öğretim # Doğu Perinçek # avrupa # tarih # soykırım yalanı # Vatan # aihm # Kültür # Partisi # ermeni soykırımı # sıtkı koçman üniversitesi