Ham MDF ve suntaya ihracat yasağı geldi

Mobilya sektörünün ana girdilerinden ham MDF ve suntaya ihracat yasağı geldi. Bu alandaki üreticiler, artık kapasitelerinin yüzde 100’ünü iç piyasaya verecek. İhracat yasağı kararını değerlendiren Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Balcı, üretimin önündeki en büyük engellerden birinin aşıldığını söyledi.

Uzun zamandır piyasada bulunamayan ve yüksek fiyatıyla gündemde olan MDF ve suntanın ihracatıyla ilgili yeni bir karar alındı. 13 Nisan itibariyle MDF ve sunta ihracatına yasak geldi.

Böylece MDF ve sunta üreticileri artık üretim kapasitelerinin yüzde 100’ünü iç piyasaya verecek.

İhracat yasağı kararı ile ilgili Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yapan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Balcı, üretimin önündeki en büyük engellerden birinin aşıldığını söyledi:

- Üretimin önündeki en büyük engellerden biri olan MDF hammadde sorununa çözüm getirilmiş olmasından ve yurt dışına hammadde ihraç edilmesinin yasaklanmasından ötürü alınan kararı memnuniyetle karşılıyoruz. İç piyasada kullanılacak olan hammadde yurt dışına doğrudan katma değerli ürün olarak ihraç edilecektir. Böylece hammaddeci de üretici de kazanmış olacak. Tekrar belirtmek istiyorum ki biz rotası aynı yönde olan bir gemideyiz.

Bayram öncesi alınan bu kararın iç piyasayı oldukça olumlu etkileyeceğini belirten Balcı, fiyatların belli oranlarda düşeceğini kaydetti:

- Düğün sezonunun gelmiş olmasına rağmen evlenecek çiftlerimizde de bir tedirginlik durumu söz konusuydu. Ancak şimdi gönül rahatlığıyla mobilya alışverişlerini yapabilirler. Bu konuda mobilya firmaları da ellerini taşın altına koyuyor. Fiyatların belli bir oranda düşeceğini ön görüyoruz.
# türkiye # bayram # ihracat # üretici # Sanayi # Ulusal # üretim # Yurt # kanal # mobilya # mdf