Bakan Bilgin zam için tarih verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den çalışan ve emeklilere Temmuz ayında zam açıklaması geldi. Bakan Bilgin, temmuz ayında işçi, kamu çalışanı, memur ve emeklileri koruyacak düzenlemelerin yapılacağını söyledi. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bayram ikramiyelerin 27-29 Nisan tarihleri arasında maaş hesaplarına yatırılacağını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışan ve emeklilere zam için Temmuz ayını işaret etti.

Isparta'da iftar programında konuşan Bakan Bilgin, temmuz ayında işçileri, kamu çalışanlarını, memurları ve emeklileri koruyacak düzenlemeler yapacaklarını duyurdu.

Asgari ücreti de aralıkta yeniden gündeme alacaklarını belirten Bilgin, " Türkiye'nin çalışanlarını koruyacak bir seviyede belirleyeceğimizi şimdiden ifade etmek isterim" dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay'dan da asgari ücret ile emekli maaşları açıklaması geldi. Yapılan zammın eridiğini söyleyen Atalay, "Açıklanan enflasyon, asgari ücretliye de emekliye de çalışana da hemen uygulansın" ifadelerini kullandı:

- Yılın ortasında emekliyle, dar ve sabit gelirliyle, asgari ücretliyle ilgili müspet bir şey demek durumundalar.

Öte yandan Yaklaşık 12 milyon emekliye verilecek bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarih de belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bayram ikramiyelerinin 27-29 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını açıkladı.

# türkiye # bayram # türk # oldu # ergün atalay # Asgari ücret # tarih # türk iş # bakan # vedat bilgin # asgari ücret zammı # emekliye zam # memura zam