İzmir'de FETÖ bilançosu

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün ordu içindeki kripto yapılanmasına yönelik düzenlenen 26 operasyonun bilançosunu açıkladı. Hakkında gözaltı kararı verilen 2 bin 337’si muvazzaf 3 bin 835 asker şüpheliden bin 646’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin 597’si de kolluk sorgusunda faydalı itirafçı oldu.

İzmir’de Fethullahçı Terör Örgütü’nün asker ve sivil unsurlarına yönelik 19 Kasım 2019’da başlatılan soruşturmalar kapsamında 26 operasyon yapıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmaları Milli Savunma Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı koordinasyonunda yürüttü.

2 bin 337’si muvazzaf, 712’si muvazzaf olmayan asker şahıs, 831’i darbe girişimi sonrası kapatılan askeri okul öğrencisi toplam 3 bin 835 kişi hakkında işlem yapıldı.

FETÖ’nün mahrem imamlarının ankesör, sabit hat, büfe telefonlardan tek yönlü ardışık aradığı tespit edilenlerin bin 646’sı tutuklandı. Faydalı itirafçı olarak yeni operasyonun kapısını aralayan 597 şüpheli ise kolluk birimlerince serbest bırakıldı.

İki buçuk yıldır devam eden soruşturmada terör savcısının tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk ettiği bin 66 şüpheli ise adli kontrol kaydıyla serbest bırakıldı. Gerekçe olarak da etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmaları, etkin pişmanlıktan yararlanma ihtimali, kuvvetli suç şüphesi bulunsa da adli kontrol tedbirinin ölçülü olması, mükerrer soruşturma, sağlık durumu gibi gerekçeler gösterildi.

İzmir yürütülen FETÖ’nün askeri mahrem yapılanması soruşturmalarında 363 şüphelinin ise firari olduğu belirtildi.

# sağlık # izmir # fetö # tsk # operasyon # terör # milli # savunma # mahrem