Rusya'nın Azovstal kuşatması sürüyor

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyonu sürüyor. Rusya Lideri Vladimir Putin'in, ''kuş uçurtulmasın'' talimatı verdiği Azovstal Çelik Fabrikasında, Neo-Nazi Azak militanları ve yabancı paralı askerler sıkışmış durumda... Fabrikada kuşatma devam ediyor. Öte yandan Rusya'nın denetim altına aldığı Mariupol'de hayatın normale dönmesi için çalışmalar da hızlandı. Mariupol halkı, Donetsk'den ayrılan Rus birliklerini çiçeklerle uğurladı.

Rus Ordusu kontrol altına aldığı Mariupol'de, Ukrayna güçlerinin sığındığı Azovstal Çelik Fabrikası'ndaki kuşatmayı sürdürüyor.

Rusya Lideri Vladimir Putin'in, ''kuş uçurtulmasın'' talimatı verdiği fabrikada, yabancı paralı askerler ve Neo-Nazi Azak militanları ile yüzlerce Ukrayna askeri sıkışmış durumda…

Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin, fabrikada 400'den fazla yabancı paralı askerin bulunduğunu açıkladı.

Kuşatma altındaki Ukrayna güçlerine teslim olmaları çağrısını yineleyen Rusya Savunma Bakanlığı da tahliye için bir kez daha insani koridor açılacağını duyurdu.

Rus ordusunun kontrolü sağlamasının Mariupol'de hayatın normale dönmesi için çalışmalar da aralıksız sürüyor. Geçtiğimiz günlerde bir okulda 2 ay sonra ilk kez ders yapılmıştı. Mariupol Belediye Başkanı Konstantin İvaşenko, önümüzdeki günlerde 3 kent pazarının da yeniden açılacağını söyledi.

Rusya'nın kontrol altına aldığı bölgelerde, halka insani yardımlar da ulaştırılıyor. Mariupol, Herson ve Harkov'da gıda ve ilaç yardımı devam ediyor.

Rus birliklerinin bir kısmı, yeni görev yerlerine gitmek için ayrılırken, Mariupol halkı askerleri çiçeklerle uğurladı. Ellerinde Rusya bayraklarıyla Donetsk sınırında toplanan halk, birliklerin geçişi sırasında askerleri selamladı, askerlere çiçek verdi. Tankların üzeri çiçeklerle donatıldı.

# rusya # Ukrayna # Putin # savunma # belediye # Zelenskiy # Donetsk # mariupol # azovstal