''TBMM'de diasporanın ajanı var''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1915 olaylarının "soykırım" olarak tanınması için Meclis'e önerge veren HDP'ye sert tepki gösterdi. Bahçeli "TBMM çatısı altında diasporanın bir ajanı yer almaktadır. Böylesi bir zelilin, böyle bir fitnecinin TBMM'de yer alması hepimiz adına zuldür" dedi. CHP'ye de HDP'ye sessiz kaldığı yüklenen Bahçeli, CHP’li bir milletvekilinin sözde soykırım yalanının peşine takıldığını söyledi. MHP Lideri, ABD Başkanı Joe Biden'den gelen "soykırım" açıklamasına da tepkiliyd

Meclis grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeminde 1915 olaylarının soykırım olarak tanınması girişimi vardı.

Bahçeli, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'li vekil Garo Paylan'ın "soykırım" önergesine tepki gösterdi:

- TBMM çatısı altında diasporanın bir ajanı yer almaktadır. Böylesi bir zelilin, böyle bir fitnecinin TBMM'de yer alması hepimiz adına zuldür.
- Bu çatı altında sözde soykırımı tanıyan ve kabul eden varsa, bunu aklından dahi geçiren bulunuyorsa yeri ve adresi TBMM olamaz, olmamalıdır. Sultan Abdülhamid Han bizimdir, Talat Paşa bizimdir, Enver Paşa bizimdir, Mustafa Kemal Paşa bizimdir.
- Herkesi uyarıyorum TBMM, Meşrutiyet Meclis’i değildir. Gözümüzün içine baka baka Türk milletine katliamcı, soykırımcı diyenlerin barınacağı, bulunacağı, buluşacağı bir mekan asla değildir.

MHP lideri, CHP'nin HDP'den gelen "soykırım" girişimine sessiz kalmasına da tepki gösterdi:

- Esasen suç ortaklığı alenileşmiştir. CHP’li bir milletvekili de sözde soykırım yalanının peşine takılmıştır. Fakat partisinden isabetli ve kayda değer tek bir itiraz gelmemiştir. Sayın Kılıçdaroğlu, elektrikle ilgili konuştuğun kadar sözde soykırım iddialarıyla ilgili ne zaman konuşacaksın? Selamsız Babacan “geçmişte yaşanan acıların faili biz değiliz” diyerek akıllara durgunluk veren bir mesaj paylaşmıştır.

ABD Başkanı Joe Biden'den gelen "soykırım" açıklaması da Bahçeli'nin gündemindeydi:

- Türkiye'nin şerefli tarihi üzerinden suçlanması haksızlıktır, insafsızlıktır, hukuken de skandal bir yanlıştır.

MHP Genel Başkanı, Millet İttifakı ve bileşenlerinin yaptığı toplantılara ilişkin de konuştu:

- Toplanıp toplanıp dağılıyorlar. Sahte gülümsemelerle günü kurtardıklarını sanıyorlar. Nalıncı keseri gibi, her birisi kendine yontuyor, kalpleri çıfıt çarşısına dönmüş haberleri olmuyor. Birbirlerine kazık atıyorlar, tuzak kuruyorlar, dedikodu yapıyorlar, sonra dönüp birbirlerinin gönlünü almaya çalışıyorlar.
# abd # türkiye # pkk # hdp # tbmm # türk # soykırım yalanı # Biden # Bahçeli # sözde soykırım # 1915 # garo paylan