''Üretim Devrimi Programı Önümüzde''

Vatan Partisi Merkez İşçi ve Sendika Bürosu Başkanı Hüseyin Karanlık, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Ulusal Kanal’a özel açıklamalar yaptı. “Derinleşen krize sistem içi çözüm yok” diyen Karanlık, sendikal örgütlenmenin önündeki engellere karşı Vatan Partisi’nin önerilerini sıraladı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Vatan Partisi’nden önemli bir çağrı geldi.

Vatan Partisi Merkez İşçi ve Sendika Bürosu Başkanı Hüseyin Karanlık, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Ulusal Kanal’a özel açıklamalar yaptı.

Vatan Partisi Merkez İşçi ve Sendika Bürosu Başkanı Hüseyin Karanlık açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

- Aynı zamanda yükselen bir asya var üretim siyasal bakımdan yükselen siyasal birleşmeler yoluyla tek kutuplu bir impartorluk sistemine karşı duran birleşen bir Asya. Kültürel bakımdan ve teknoloji bakımından da yükselen bir Asya.

“Derinleşen krize sistem içi çözüm yok” diyen Karanlık, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması için Vatan Partisi’nin önerilerini sıraladı:

- Bugün işçi sınıfının ancak yüzde 14 ü sendikalarda örgütlü yüzde 86’sı örgütsüz. hemen neşter vurmak lazım. Tahammül edilemez daha doğrusu örgütlenme özgrlüğünü tıkayan engelleri aşmamız lazım. En önemli engel sendikal mücadele ve örgütlü mücadele nedeniyle işçi atılmasının önüne geçmek bu da basit bir mevzuat değişikliyle hallolabilecek.

Karanlık, işçi hareketinin siyasi politikalara da müdahale etmesi gerektiğini de söyledi. Hüseyin Karanlık, Vatan Partisi’nin yıllardır işçi hareketiyle kuvvetli bir bağı olduğuna da dikkat çekti:

- Türkiye işçi hareketi önemli bir dinamik. gelecek hesapları yapan herkesin başa yazması gereken konulardan biri bu işçi hareketiyle elli yıldır sağlam bağlar kurmuş bir parti var: Vatan Partisi

Vatan Partisi Merkez İşçi ve Sendika Bürosu Başkanı Karanlık, Vatan Partisi’nin programına da değindi:

- Vatan Partisi üretenlerin milli hükümeti için sağlam bir program ortaya koymuştur üretim devrimi programı nedir esas tasarruf yatırım üretim adil paylaşım. Sadece Vatan Partisi'nin bir programı olmaktan öte geçti bütün milletin üzerinde birleştiği bir millet programı haline geldi bunu uygulayacak milli hükümete ihtiyaç var.

Karanlık, işçi hareketinin önünü açacak müdahaleler yapılması gerektiğini de kaydetti. İşçileri Vatan Partisi’nde örgütlenmeye davet etti:

- Kritik nokta vatan partisi ile öncülerin kenetlenmesi lazım. Vatan Partisi içinde örgütlenmesi lazım. Türkiye'nin büyük bir nimeti emekçilerin nimeti bunu değerlendirmesi lazım. Vatan Partisi sorumluluklarını yerine getiriyor.

# türkiye # asya # Ulusal # Vatan # işçi # emek # Partisi # 1 mayıs