Van Gölü'nün el değmemiş güzellikleri

Van Gölü'ndeki dört ada, üzerinde yıllara meydan okuyan tarihi ve kültürel kalıntılarla önemli medeniyetlere ev sahipliği yapıyor. Ada ve koylar, son zamanlarda düzenlenen etkinliklerle yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor.

Bozulmamış doğası ve temiz suyu ile Van Gölü'ndeki ada ve koylar, tarihi ve turistik yönüyle öne çıkıyor. Son zamanlarda düzenlenen etkinliklerle de yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor.

Van Gölü'ndeki Akdamar, Çarpanak, Adır ve Kuş adaları, üzerinde yıllara meydan okuyan tarihi ve kültürel kalıntılarla önemli medeniyetlere ev sahipliği yapıyor.

Masmavi gölün ortasında "arkeolojik sit alanı" ilan edilen ada ile yeşil ve mavinin buluştuğu derin vadilerdeki koylar, ilgi görüyor. Kente gidenler buraları ziyaret etmeden dönmüyor.

Yerli ve yabancı turistler, teknelerle göldeki bu adaları gezme fırsatı buluyor. Ziyaretçiler ayrıca yumurtalarını bırakmak için adaya yuva yapan martıların da görsel şölenine tanıklık ediyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, bu yılın, Van turizminin en parladığı yıllardan biri olarak öne çıktığını söyledi. Van Gölü Havzasının her dönemde büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Turizmin gelişmesi için ekim ayından bu yana 13 farklı etkinlik düzenlendi. Göldeki adaların tanıtılması için çalışmalar devam ediyor. Bölgeye özellikle doğa fotoğrafçıları yoğun ilgi gösteriyor.

# turizm # van gölü # doğa # Kültür # son # tarihi