İran: Atina korsanlık yapıyor

İran, Yunanistan'ı korsanlıkla suçladı. Yunanistan kıyılarında İran bandıralı bir gemi Yunan hükümeti tarafından alıkonuldu. İran Limanlar ve Denizcilik Kurumu, içinde petrol olan gemiye ABD'nin isteğiyle el konulduğunu açıkladı.

Yunanistan, ABD namına korsanlığa başladı. Yunan hükümeti, İran bayraklı petrol gemisine el koydu. Gemideki petrolü de Yunan Ordusu boşalttı.

Olayı İran tarafı duyurdu. İran Limanlar ve Denizcilik Kurumu tarafından yapılan açıklamada olumsuz hava koşulları nedeniyle Yunan kıyılarına sığınan İran'a ait gemi Yunan makamlarınca alıkonulduğu belirtildi.

Açıklamada, "İran bayraklı bir gemi Yunanistan hükümeti tarafından bu ülkenin kıyılarında alıkonuldu. Mahkeme kararı ve ABD'nin koordinasyonuyla geminin yüküne de el konuldu. Mürettebat ve kendisinin güvenliğini sağlamak için Yunanistan kıyılarına sığınan gemiye ne yazık ki herhangi bir yardım sağlanmadı" ifadelerine yer verildi.

Geminin taşıdığı petrolün askeri görevliler tarafından tahliye edildiği ifade edildi. İran Limanlar ve Denizcilik Kurumu, petrolün boşaltılmasının "açık bir korsanlık örneği" olduğunu kaydetti.

Açıklamada, Yunanistan hükümetine uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme ve İran gemisini derhal serbest bırakma çağrısı yapıldı.

# abd # yunanistan # iran # petrol # kıyı # Hava # liman