Milli Savunma Bakanlığı'ndan Yunanistan'a İstanbul cevabı

Yunanistan’ın Ayasofya Camisini hedef alan açıklamalarına Milli Savunma Bakanlığı tepki gösterdi. Bakanlığın açıklamasında Ayasofya’nın 1453'ten bu yana Türk milletinin koruması altında olduğu vurgulandı. Atina yönetimine, "İstanbul'a Bizans'ın hayalini kurarak bakmak, kuruntudan ibarettir" uyarısı yapıldı.

Yunanistan’ın Ayasofya kışkırtmasına Türkiye’den tepki gecikmedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, İstanbul’un Fethinin 569. Yıldönümünde sosyal medyadan yaptığı açıklamada, " Ulusal hafızamız için kötü bir gün. Ayasofya'nın, İmparatorluk Kapısı'ndaki vandalizm gibi camiye çevrilmesi, tarihe saygı duyan herkesi üzüyor." İfadelerini kullanmıştı.

Dendias’ın açıklamalarına Milli Savunma Bakanlığı yanıt verdi. Ayasofya’nın 1453'ten bu yana Türk milletinin koruması altında olduğu vurgulandı. "İstanbul'a Bizans'ın hayalini kurarak bakmak, kuruntudan ibarettir." ifaleri kullanıldı.


“AYASOFYA 1453’TEN BERİ TÜRK MİLLETİNİN KORUMASI ALTINDADIR”

Dendias’ın açıklamalarına Milli Savunma Bakanlığı yanıtında şu ifadeleri kullandı:

- 569 yıl önce fethedilen İstanbul'a, Roma İmparatorluğu'nun veya Bizans'ın hayalini kurarak bakmak kuruntudan ibarettir. 1000 yıl öncesine özlem duyanlar kimin yayılmacı, kimin barışa engel olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Ayasofya için güya üzülenlerin, 1500'lü yıllardan kalan ve her biri kültürel birer miras olan Yunanistan'daki camilerin yıkılarak, yerine sinema ve sergi salonu, konaklama yeri, depo yapılmasına karşı çıkmaması da iki yüzlülükle bile açıklanamayacak kadar vahim bir durumdur. Müslümana ölünce mezar yeri bile vermeyen Yunanistan yönetimi, kendi halkını ham hayallerle kandırıp, kendi çıkmaz gerçeklerini örtmeye çalışmaktadır. Güneş balçıkla sıvanmaz.
# istanbul # ankara # türkiye # yunanistan # milli # msb # türk # Milli Savunma Bakanlığı # müze # ayasofya # Ulusal # Atina # kilise # fatih sultan mehmet # kışkırtma # cami # Fetih # 1453