Rus askerleri Türk gemisine yardım etti

Rus askerleri, Kherson'da bir Türk gemisinin mürettebatına insani yardım ulaştırdı.

Rus askerleri, Kherson'da bir Türk gemisinin mürettebatına insani yardım ulaştırdı.

  Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı askeri polis ekipleri, Kherson limanında bulunan Türk gemisi Ferhanaz'ın mürettebatına insani yardım ulaştırdı. Gemi, özel bir askeri operasyon başlamadan önce Ukrayna limanına girdi ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin açıkta kalan mayınları nedeniyle kapalı kaldı.

 Liman çalışanları, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından kontrol edilen bölgeye gitti ve gemiler, mürettebatıyla birlikte yabancı bir limanda terk edildi. Limanın dolu olması nedeniyle birçok gemi Dinyeper geçidinde bulunuyor. Kısmen, gemilerin mürettebatı Rus askerleri tarafından ülkelerine gittikleri Kırım Cumhuriyeti'ne tahliye edildi. Ancak bazı mürettebat üyeleri, onlarla birlikte kendi limanlarına dönme umuduyla gemilerinde kaldı.
 
“Bu insani yardım sağladığımız ilk sefer değil. Herkese insani yardım sağlamaya hazırız. İhtiyacı olan herkes düzenli olarak yardım alır. Biz kibar insanlarız, herkese yardım ederiz, biz Rusuz!” - dedi Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri'nden bir asker Alexei Türk gemisinin kaptanına.
 
31 Mayıs'ta Rus askerleri, Türk gemisi Ferhanaz'ın mürettebatına insani yardımda bulundu. Gemide sekiz Türk vatandaşı kaldı, mürettebatın geri kalanı güvenli yollarla anavatanlarına tahliye edildi. Askeri polis memurları on tondan fazla insani yardım getirdi. Şişelenmiş su, un ve tahıllar, konserve balık ve et ve çok daha fazlası geminin kaptanına bağışlandı.
 
 

# polis # türkiye # rusya # Ukrayna # operasyon # türk # yardım # kırım # askeri # Mayıs # türk gemisi # ferhanaz