''Yeni Dünyayı inşa için savunma değil taarruzdayız''

Fas’ın Tanca şehrinde yapılan 1. Uluslararası Gençlik Forumu tamamlandı. Forumda Türkiye’yi temsil eden Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği heyetleri yurda döndü. Ulusal Kanal yayınına katılan Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay, forumda gençliğe “Yeni dünyayı inşa için savunma değil taarruzdayız” mesajı verdiklerini söyledi.

5 kıta, 50'den fazla ülke ve 250’den fazla gençlik temsilcisinin katılımıyla 27-29 Mayıs’ta Fas’ın Tanca şehrinde düzenlenen Uluslararası Gençlik Forumu tamamlandı.

Fas Parlamentosu’nda grubu olan İlerleme ve Sosyalizm Partisi’nin gençlik kolu Fas Sosyalist Gençliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, Türkiye’yi Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği ( TGB) temsil etti.

Yurda dönen Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay ve Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar, Uluslararası Gençlik Formu’nu Ulusal Kanal’a anlattı.

Forumda öne çıkan başlıklara dikkat çeken Demiralay, Vatan Partisi'nin siyasetlerinin uluslararası alanda yakından takip edildiğini söyledi.

Öncü Gençlik Genel Başkanı, forumda dünya gençliğine “Yeni dünyayı inşa için savunma değil taarruzdayız” mesajı verdiklerini belirtti.

Atlantik sisteminin çöküşte olduğunu vurgulayan TGB Genel Başkanı Dilek Çınar da "küreselleşme adlı masal çöküyor" dedi.

# türkiye # vatan partisi # tgb # Ulusal # türkiye gençlik birliği # öncü gençlik # Mayıs # Fas # dilek çınar # gençlik forumu