Pakistan Başbakanı Şerif Türkiye’de

ABD Destekli Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, resmi ziyaret için Türkiye'ye geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen Şerif, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Türkiye-Pakistan İş Forumu’na da katıldı. Anadolu Ajansı'na konuşan Şerif, ABD ile iş birliği mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın daveti ile Türkiye'ye gelen Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, 2 günlük temaslarına başladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şahbaz Şerif’i Ankara’da bir otelde ziyaret etti. Şerif, görüşmede iki ülke insanlarının yüzyıllar öncesine dayanan özel bağları paylaştığı için ikili ilişkilerin son derece sıcak olduğunu kaydetti. Başbakan Şerif, Pakistan ve Keşmir halkının haklı davasına, Türkiye'nin verdiği desteği derinden takdir ettiğini de sözlerine ekledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ziyaretle ilgili sosyal medyadan paylaşım yaptı. Çavuşoğlu, "Ülkemize yaptığı bu önemli ziyaret, mükemmel ilişkilerimize yeni boyutlar kazandıracak” ifadelerini kullandı.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Türkiye-Pakistan İş Konseyi ve İş Forumu’na katıldı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un katılımı ile yapılan toplantılarda Şerif, Türkiye ile ticaretin artırılmasına yönelik vurgu yaptı.

100'e yakın iş insanının bir araya geldiği toplantıda Ticaret Bakanı Muş da Pakistan ile ticari ilişkilerde 5 milyar dolar hedef konulduğunu söyledi.

Türkiye’deki temaslarını 2 Haziran’da da sürdürecek olan Pakistan Başbakanı Şerif, Anadolu Ajansı’na konuştu. Şerif, ABD ile iş birliği mesajı verdi:

- Pakistan ve ABD, çeşitli sahalardaki karşılıklı menfaatler olarak uzun süreli ve geniş tabanlı bir ilişkiye sahip. Bölgede yapıcı angajmanımızın barışı, güvenliği ve kalkınmayı destekleyebileceğine inanıyoruz. ABD ile angajmanımızı derinleştirmek ve genişletmek istiyoruz. ABD, Pakistan'ın en büyük ihracat pazarı, doğrudan yabancı yatırım ve havale olarak ise önemli bir kaynak.

Başbakan Şerif’e, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru soruldu. Şerif, Pakistan’ın Çin ile yakın ilişkileri hedeflediğini de işaret etti. “Stratejik öneme sahip bir proje olan "Ana Hat I" demir yolu ve diğer bazı mega projelerde ilerlemeye yönelik Çin ile yakın bir şekilde çalışacağız” dedi.

# abd # türkiye # erdoğan # cumhurbaşkanı # Mevlüt Çavuşoğlu # pakistan # çavuşoğlu # son # İmran Han # şahbaz şerif