Fransız dergi Le Point Erdoğan ile Putin'i şeytaniler olarak niteledi

Fransız Le Point dergisi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rus Lider Vladimir Putin'i hedef aldı. Türk – Rus ilişkilerni kapağına taşıyan dergi Erdoğan ve Putin için ''Şeytaniler'' ifadesini kullandı. Makalede Cumhurbaşkanı Erdoğan Kremlin'in Batı'daki gizli ajanı olmakla suçlandı. Fransız dergi Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i Türkiye’nin Avrasya’ya yönelişinde belirleyici rolü olduğuna dikkat çekti.

Haber: Kıvanç Özdal 

Fransız Le Point dergisi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rus lider Vladimir Putin'i kapağına taşıdı.

Fransız dergi İki lidere ''Şeytaniler'' nitelemesi yaptı. Kapak alt başığında ise ''Türk Cumhurbaşkanı nasıl Kremlin'in Batı'daki gizli ajanı oldu?'' ifadeleri yer aldı.

Derginin uluslararası haber editörü Guillaume Perrier imzalı makalede iki liderin Batı karşıtlığında birleştiği, Suriye'den Ukrayna'ya kadar jeopolitik dengeleri de alt üst ettiği belirtildi.

Artan Türk – Rus iş birliğinin değerlendirildiği yazıda 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası Türkiye'de iç cephenin de değiştiği ifade edildi. Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milliyetçi ve Batı karşıtı güçlerle ittifak yaptığı tespiti yapıldı.

Fransız dergi Le Point Erdoğan ile Putin'i şeytaniler olarak niteledi - Resim : 1


Fransız dergide Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile ilgili de dikkat çeken ifadeler yer aldı. Perinçek'in Türkiye'nin dış politikasında etkili olduğu vurgulandı. Ayrıca Perinçek ile ilgili ''Yıllardır Rusya'yla değil, aynı zamanda Çin ve İran'la da büyük bir Avrasya ittifakı için kampanya yürütüyor'' ifadeleri yer aldı.

Makalede Vatan Partisi liderinin “Dünyanın geleceği Asya'da. Türkiye, 2014'ten beri ABD emperyalizminin zincirlerini kırmıştır. 2016 yazının planını tersine çevirmiş ve kurtuluş sürecine girmiştir” sözlerine de yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'den otokrat olarak bahsedilen yazıda iki liderin ortak özellikleri de incelendi ve iki liderin iktidarda olduğu süreçte Türkiye ile Rusya arasında artan iş birliği değerlendirildi.

2018'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Diktatör diyen Le Point, 2019'da yine Erdoğan kapağıyla çıkmış bu kez de ''Yokedici'' diye başlık atmıştı. Ardından dergi aynı başlığı bu kez de Putin için kullanmıştı.

Fransız dergi Le Point Erdoğan ile Putin'i şeytaniler olarak niteledi - Resim : 2


Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus lider Putin'in 2009'da Ankara'da 15'in üstünde stratejik alanda iş birliği anlaşması imzaladıkları hatırlatılan yazıda daha sonra TürkAkım'a dönüşen GüneyAkım projesinin Ukrayna'yı by-pass ettiği belirtildi.

Makalede, 2016'daki Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizinin sadece 7 ay sürdüğünün de altı çiziliyor.

Fransız dergi Le Point Erdoğan ile Putin'i şeytaniler olarak niteledi - Resim : 3

15 Temmuz Darbe Girişiminin iki ülkeyi birbirine daha da yaklaştırdığı ifade eden Le Point dergisi, Astana süreci ile İran'ın da bu yakınlaşmaya dahil olduğunu ve Soçi anlaşmasıyla Türk ile Rus güçlerinin Suriye'de ortak devriye atmaya başladıklarını yazdı.

Azerbaycan'ın Karabağ Zaferi'nde Türk-Rus iş birliğini hatırlatan makale yazarı Perrier, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in "Avrupa'nın Rusya ve Türkiye yararına uluslararası ihtilafların çözümünden dışlanmasına yol açan bir 'Astanizasyon' biçimine tanık oluyoruz" açıklamasını da okuyucularıyla paylaştı.

Fransız dergi Le Point Erdoğan ile Putin'i şeytaniler olarak niteledi - Resim : 4
# ankara # türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # Putin # vatan partisi # Doğu Perinçek # avrupa # oldu # rus # Avrasya # Fransız # Le Point