Rusya'nın NATO harekatında son gelişmeler

Rus ordusu, Donetsk'te yaklaşık 50 Ukrayna askerini etkisiz hale getirdi. Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev yönetiminin Rusya topraklarına Amerikan füzeleriyle saldırı planladığını duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Ukrayna , Rusya’yı yabancı ülkelerin tedarik ettiği silahlarla vurursa durum kökünden değişir” uyarısı yaptı.

Rusya’nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna’ya askeri operasyonu devam ediyor.

Donetsk Halk Cumhuriyeti, Ukrayna ordusunun Pavlovka bölgesindeki saldırısının Rus ordusunun da desteğiyle püskürtüldüğünü açıkladı. Açıklamada, 50’ye yakın Ukrayna askerinin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı da Ukraynalı neo-nazi militanların rus ordusunun ilerleyişini durdurmak için Severodonetsk'te Azot Fabrikası alanındaki bir asit tankını havaya uçurduklarını duyurdu.

Donetsk'te ise bir okulu tahrip eden ve sivillerin ölümüne yol açan şarapnel parçalarında NATO etiketleri tespit edildi. Parçalar, Ukrayna güçlerinin bölgede yasaklı misket bombaları kullandığını da gözler önüne serdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, yabancı paralı askerleri, pasaport vererek hukuki koruma altına alamayacağı konusunda Ukrayna’yı uyardı.

Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, “Kiev’in bu girişimleri yabancı paralı askerlerden hiçbirini kurtarmayacak” ifadelerini kullandı. Konaşenkov ayrıca, Ukrayna’daki yabancı paralı asker sayısının Mayıs ayından bu yana yarıya inerek 6 bin 600 kişiden 3 bin 500 kişiye kadar düştüğünü açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığından bir de provokasyon uyarısı yapıldı. Tümgeneral Mikhail Mizintsev, telsiz konuşmalarından elde edilen bilgiler doğrultuunda, Kiev yönetiminin Rusya topraklarına Amerikan füzeleriyle saldırı planladığını duyurdu. Rus Komutan, Kiev’in, bu amaçla Sumi bölgesindeki Şostka kentine Amerikan yapımı uzun menzilli füze sistemleri konuşlandırmaya çalıştığını bildirdi.

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Ukrayna , Rusya’yı yabancı ülkelerin tedarik ettiği silahlarla vurursa durum kökünden değişir” uyarısı yaptı.

Peskov, “Ukrayna’yı en yeni silahlar ile ‘doldurmaya’ devam ediyorlar. Bu silahların bizim topraklarımızı hedef alması asla istenmeyecek senaryolar doğrur” ifadelerini kullandı.

# rusya # Ukrayna # Putin # nato # asker # yol # savunma # moskova # bin # Mayıs # kiev # Zelenski