ABD'de yine silahlar konuştu

Amerika Birleşik Devletleri’nden yine bir silahlı saldırı haberi geldi. Wisconsin eyaletinde bir cenaze töreni hedef alındı, 2 kişi yaralandı. Lowa eyaletinde ise bir kilisenin otoparkında 2 kadın vurularak öldürüldü. Son dönemde artan saldırılarla ülkede silahlanma sorunu yeniden tartışılmaya başlandı. ABD Başkanı Biden da Kongre'ye silahlanmayı sınırlandırma çağrısı yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde silahlı saldırıların ardı arkası kesilmiyor.

Bu kez Wisconsin eyaletindeki Graceland Mezarlığı, silahlı saldırıya sahne oldu. 20 Mayıs’ta polis tarafından vurularak öldürülen Da’Shontay King’in cenaze töreninde bir kişi tarafından kalabalığa ateş açıldı.

2 kişinin yaralandığı saldırıda görgüt tanıkları 20-30 el silah sesi duyuldugunu aktardı.

Saldırganın akıbetine yönelik bir açıklama yapılmazken, yaşanan panik anları cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

Saldırının gerçekleştiği Racine kentinde, çocuklara sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Hafta sonunu kapsayacak yasağın 18 yaşından küçükler için 18:00 - 23:00 saatleri arasında uygulanacağı bildirildi.

Öte yandan Iowa eyaletinde de Cornerstone Kilisesi’nin otoparkında 2 kadın, silahlı bir kişi tarafından vurularak öldürüldü.

ABD Başkanı Joe Biden, ülkede son günlerde arka arkaya yaşanan silahlı saldırıların ardından Kongre'ye silah düzenlemeleri konusunda çağrı yaptı. Biden, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, "yarı otomatik silahları ve yüksek kapasiteli şarjörleri yasaklamalıyız. Eğer bunları yasaklamak mümkün değilse, bu silahların satın alma yaşını 21'e çıkarmalıyız." ifadelerini kullandı.

Çocukların bile internet üzerinden kolayca silah satın alabildiği ABD’de, kontrolsüz silahlanma yıllardır tartışma konusu.. Ancak silah lobisinin çok güçlü olduğu ülkede saldırıların önlenebilmesi için herhangi bir adım atılmıyor.

# abd # polis # oldu # Biden # internet # Amerika Birleşik Devletleri # son # silahlı # Mayıs # wisconsin