Lezita işçilerine Vatan Partisi'nden destek

İzmir Kemalpaşa’da bulunan Abalıoğlu Lezita fabrikasında 39 işçi sendikalı oldukları geçekçesiyle işten atıldı. Hak - İş Konfederasyonuna bağlı Öz Gıda İş Sendikasında örgütlenen emekçiler, fabrika önüne direniş çadırı kurdu. Eylemlerinin 31’inci gününde olan emekçiler işten atılan arkadaşları geri dönene kadar eylemlerine devam edecekler.

Bu slogan İzmir’in Kemalpaşa ilçesinden, Abalıoğlu Lezita Fabrıkası önünden yükseldi. Lezita işçileri sendikalı oldu, işveren 39 işçinin işine son verdi. Emekçiler arkadaşları tekrar iş başı yapsın diye direniş çadırı kurdu.31 gündür eylemdeler.

Lezita Fabrikasında 2 bin 900 çalışan var. 1 sene önce bin 200 işçi Öz Gıda İş Sendikasına üye oldu, sendika yetkiyi aldı. İş veren yetkiye itiraz etti fakat bu süreçte önce 20 daha sonra 19 emekçinin işine son verdi.

İşten çıkarılan 20 emekçi İzmir 23. İş Mahkemesinde işe iade davasını ve sendikal tazminat haklarını kazandı ama Abalıoğlu Lezita işvereni mahkeme kararını uygulamadı.

İşçileri Vatan Partisi yalnız bırakmadı. İzmir ve Manisa örgütleri işçilerle omuz omuza verdi.

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz Lezita işverenine seslendi, sendikal faaliyetin önünde durmayın dedi.

Ulusal Kanal’a açıklama yapan Öz Gıda İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Göksel Şengün iş barışından yana olduklarını söyledi. Emekçinin taleplerini sıraladı.

İşçiler arkadaşları işe geri alınana kadar eylemlerini sürdürecek.

# izmir # vatan partisi # oldu # Ulusal # işçi # fabrika # bin # son # Gıda # Lezita