Cepheden ayrılmayan gazi: Ertan Acır

Bugün bir kahramanı uğurladık. Cepheden hiç ayrılmayan, Gazi, Vatan Partisi MYK Üyesi Erten Acır Mersin'de defnedildi.Gazi Erten Acır’ın vefatı ailesini, dostlarını ve Vatan Partisi’ni yasa boğdu. Dostları son görevini yapmak için cenazede saf tuttu.

Cephenin en önündeydi. Türk Silahlı Kuvvetlerindeki görevinden sonra Vatan Partisi'ndeki ter döktü. Bir an olsun vatanı için savaşmaktan geri durmadı.

Gazi, Vatan Partisi MYK Üyesi, Şehit Aileleri ve Gaziler Bürosu Başkanı Erten Acır ebediyete uğurlandı. Askeri tören yapıldı. Muğdat Camii'nde cenaze namazı kılındı. Mezitli’deki Yeni Mezarlık’ta ebediyete uğurlandı.

Dostları ve partilileri onu, son yolculuğunda yalnız bırakmazdı. Vatan Partisi Genel Sayman Vekili Yıldırım Gencer, MKK üyesi Bayram Yurtçiçek, Vatan Partisi Adana il başkanı Ahmet Suseven, Mersin il başkanı Alirıza Taşdelen törene katıldı.

Gazi camiasındaki yer bambaşkaydı. Neşesiyle dikkat çekerdi. Koyu bir Beşiktaş taraftarıydı. Arkadaşları arasında "en güçlümüz, en rütbelimiz" olarak adlandırılırdı. Silah arkadaşları onu "hayatı boyunca askerdi" sözleriyle andı. Gençlerin Erten ağabeyi, arkadaşlarının dostu, gazi camiasının askeri, Türk Milletinin kahraman evladı, Vatan Partisi'nin neferi, varlığını Türk varlığına armağan eden isimlerden oldu.

Cenaze törenine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP eski genel başkan yardımcısı Umut Oran, TGB, CKD, Sığınmacılar Derneği, Mersin Büyükşehir belediye başkanı, Mezitli belediye başkanı, Gaziler Derneği, Akdeniz Bölge Komutanlığı ve onlarca çelenk gönderildi.

Erten Acır, 1986 yılında vatani görevini yerine getirmek için bulunduğu Kayseri Hava İndirme Tugayı'nda yaralanarak Gazi olmuştu.

# chp # adana # vatan partisi # türk # Doğu Perinçek # oldu # son # belediye # Erten Acır