Asgari ücrette Temmuz zammı beklentisi

Hükümete yakın Sabah Gazetesi Temmuz ayında açıklanması beklenen asgari ücret zammı ile ilgili dikkat çeken bir haber yayımladı. Haberde Asgari ücret zammında yüzde 10-20 oranları ön plana çıkıyor.

Hükümete yakın Sabah Gazetesi Temmuz ayında açıklanması beklenen asgari ücret zammı ile ilgili dikkat çeken bir haber yayımladı. Haberde Asgari ücret zammında yüzde 10-20 oranları ön plana çıkıyor. 750 liraya yakın olan SGK priminin devlet tarafından karşılanarak bu tutarın asgari ücrete dâhil edilmesi de gündemde. Böylece asgari ücretin 5 bin liraya çıkarılması bekleniyor.

Asgari ücrete ve diğer ücretlere Temmuzda yapılması beklenen ara zam ile ilgili rakamlar konuşulmaya başlandı.

Asgari ücret zammı Ocak ayında yüzde 50,5 artışla brüt 5004, net 4253 lira olmuştu. Temmuz ayında yapılacak ara zam oranı üzerinde çalışmalar geçen hafta başladı. Artışta 4 Temmuz'da açıklanacak Haziran ayı enflasyonu ile birlikte ortaya çıkacak 6 aylık zam oranı belirleyici olacak.

Hükümete yakın Sabah Gazetesi'nin haberine göre, asgari ücretin yüzde 10-20 aralığında artması bekleniyor. Artış yüzde 10 olursa net asgari ücret 4678 lira, brüt 5505 lira olacak. Yüzde 20'lik bir artış yapılırsa net asgari ücret 5103 lira ve brüt 6004 lira olacak.

Yılın başında asgari ücrette gelir vergisi kaldırıldı. Brüt asgari ücrette 760 lira prim kesintisi bulunuyor. İşveren açısından da 876 liralık prim maliyeti var. Sabah'ın haberine göre, Asgari ücrete ara zam durumunda işverene prim desteği de verilmesi değerlendiriliyor. SGK priminin devlet tarafından karşılanarak bu tutarın asgari ücrete eklenmesi yönünde. Bu formülle de asgari ücret 5 bin lirayı geçecek.

Asgari ücrete yapılacak zammın asgari ücret üzerinde ücretle çalışanlar için de artışı gündeme getirmesi bekleniyor.

Yeni asgari ücretle birlikte çalışma ve sosyal güvenlikte birçok ödeme kalemi yeniden belirlenecek, en düşük aylık ihbar, kıdem tazminatı, emzirme yardımı da artacak.

# zam # enflasyon # Asgari ücret # ocak # Temmuz # kıdem tazminatı # gelir vergisi # Haziran # bin # sabah gazetesi # sgk prim # brüt # ara zam # emzirme yardımı