Yunanistan'dan ihtar kışkırtması

Yunanistan, Türkiye ile gerilimi artıran uygulamalarına bir yenisini ekledi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türk jetlerinin sözde Yunan hava sahasına yönelik ihlallerinin tamamında Ankara’ya ihtar verilmesi ve bunun dünya kamuoyuna anlatılması için talimat yayınladı.

ATİNA yönetiminden Türkiye'ye karşı kışkırtıcı bir talimat daha geldi. Atina, hiçbir ülkenin tanımadığı “hava sahası uygulamasını” Türkiye’ye dayatmak için girişim başlattı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türk jetlerinin sözde Yunan hava sahasına yönelik ihlallerinin tamamında Ankara’ya ihtar verilmesi ve bunun dünya kamuoyuna anlatılması için talimat yayınladı.

Yunanistan'ın hava sahası uygulamaları, dünyada başka hiçbir ülke tarafından kabul görmüyor. Çünkü tüm dünyada hava sahasının dış sınırı, karasularının dış sınırına göre belirleniyor. Yunanistan ise, Ege'de 6 millik karasuyuna rağmen 10 mil hava sahası olduğunu iddia ederek, emsalsiz bir uygulamaya imza atıyor.

Yunan medyasına göre, bakanlığın adımı, süreci standart hale getirmeyi amaçlayan daha geniş stratejinin bir parçası…

Kathimerini gazetesinin internet sitesinde yer alana habere göre, Yunanistan ayrıca “Türkiye'nin yayılmacı hedeflerinin son 50 yılda nasıl ilerlediğini gösteren” sözde haritalarla, diplomatik bir kampanya başlatıldı.

Bu haritalar şu anda birçok ülkede Yunan delegasyonlar tarafından hükümetlerin yanı sıra kamu ve özel kuruluşlarına da sunuluyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın kendisi de geçen haftalarda hazırlanan 16 haritayı muhataplarına vermişti.

# ankara # türkiye # yunanistan # türk # ege # dünya # Atina # Yunan # son # medya # Dendias