Cüneyt Arkın'ın ardından kim hangi mesajı verdi?

Usta sanatçı Cüneyt Arkın için sosyal medyada filmlerinden kesitlerin de yer aldığı on binlerce paylaşım yapıldı. Sanat ve siyaset dünyasından isimler de sanatçı için başsağlığı mesajları yayımladı. Mesajında Cüneyt Arkın’ın vatansever kişiliğine vurgu yapan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Bugün Türk gençliği, o vatansever çizgiyi sürdürüyor.” ifadelerini kullandı.

Türk sinemasında bir çınar daha devrildi; Cüneyt Arkın’ın ölüm haberi sonrası sanat ve siyaset dünyasından da başsağlığı mesajları geldi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, yayımladığı mesajında Cüneyt Arkın’ın vatansever kişiliğine vurgu yaptı. “Bugün Türk gençliği, o vatansever çizgiyi sürdürüyor.” ifadelerini kullandı:

- Cüneyt Arkın dostumuz, Türk Milletinin vatansever duygularını ateşleyen eşsiz bir oyuncuydu. Fatih'in fedaisi Kara Murat'tır, maden işçilerinin öncüsü İlyas'tır, halkın gazetecisi Murat Sözeri'dir, cumhuriyetin 'Öğretmen Kemal'idir. Milletimizin başı sağ olsun. Pecos Bill, Teksas, Tommiks'lerin, James Bond'ların Türkiye'ye sokulduğu dönemde Kara Murat'ı, Battal Gazi'yi, Malkoçoğlu'nu, Türk Milletinin kahramanlarını beyaz perdeye taşıdı. Yozlaşmayla mücadele etti. Bugün Türk gençliği, o vatansever çizgiyi sürdürüyor.

Doğu Perinçek, Cüneyt Arkın’ın Türkiye’nin sorunlarına da sessiz kalmayan, siyasi sorumluluk sahibi bir aydın olduğunu vurguladı:

- Cüneyt Arkın, siyasi olarak sorumluluk sahibiydi. Sırtında yumurta küfesi olan, Türkiye ile dertlenen bir aydındı. 2002 seçimleri öncesi 150 aydınımızla birlikte İşçi (Vatan) Partisi'nin kuracağı milli hükümette görev alacağını bildirdi. Son nefesine kadar milli tavrını sürdürdü.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, mesajında Cüneyt Arkın’ın topluma örnek büyük bir sanatçı olduğunu belirtti.

- Türk sinemasının usta aktörü, sanatıyla, duruşuyla, karakteriyle hepimize örnek olan büyük sanatçı Cüneyt Arkın’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Sayın Arkın’a Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesinin, sevenlerinin, sinema camiamızın ve milletimizin başı sağolsun.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da sosyal medyadan başsağlığı mesajı yayımladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada da Türk sinemasının büyük bir çınarını kaybettiği ifade edildi. “Büyük usta Cüneyt Arkın ardında çok büyük bir boşluk bıraktı. Milletimizin başı sağolsun” denildi.

Bir taziye mesajı da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan geldi.

- Türk sinemasının usta ismi Cüneyt Arkın’ın yaşama gözlerini yumduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Birçok unutulmaz filme imza atan Yeşilçam'ın simge karakteri Cüneyt Arkın’a Yüce Allah’tan rahmet, tüm sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum.

Cüneyt Arkın’ın vefatı, toplumun her kesiminde büyük üzüntüyle karşılandı. Sanatçının ardından, sosyal medyada filmlerinden kesitlerin de yer aldığı onbinlerce paylaşım yapıldı. Aralarında Türkan Şoray, Filiz Akın, Serdar Gökhan, Gülşen Bubikoğlu, Selda Alkor’un da olduğu pek çok sanatçı da attıkları mesajlarla Cüneyt Arkın’ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

# türkiye # erdoğan # vatan partisi # cumhurbaşkanı # türk # Doğu Perinçek # cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan # sinema # Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy # son # Partisi # Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek # yeşilçam # Türkan Şoray # vatansever # filiz akın # cüneyt arkın # Serdar Gökhan # Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar # gülşen bubikoğlu # malkoçoğlu # battal gazi