Sarallar'a büyük operasyon

Sahte faturayla kamuyu zarara uğratan suç örgütlerine yönelik düzenlenen "Demir Yumruk" operasyonunda gözaltı sayısı artıyor. Ankara merkezli 29 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 300 şüpheli gözaltına alındı. Öte yandan "Sarallar" grubuna yönelik de İstanbul merkezli 13 ilde operasyon yapıldı. Aralarında iş adamı Erdal Acar ile grubun lideri İlyas Saral'ın da olduğu 117 şüpheli yakalandı.

Türkiye organize suç örgütlerinin üzerine gidiyor. Hafta başından bu yana yapılan operasyonlarda 400'e yakın gözaltına alındı.

Demir çelik sektöründe, sahte fatura ile devleti 25 milyar lira zarara uğratan suç örgütlerine yönelik başlatılan "Demir Yumruk" operasyonunda gözaltı sayısı artıyor.

Ankara merkezli 29 ilde eş zamanlı başlatılan operasyonda, aralarında Erol Evcil'in de bulunduğu 3 ayrı suç örgütünün lideri ile birlikte 300 şüpheli gözaltına alındı.

28 Haziran'da başlatılan operasyonda, İskenderun'dan kaçmaya çalışırken yakalanan suç örgütü lideri Erol Evcil, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderildi.

Mali polis eşliğinde Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilen ve nezarethaneye konulan Evcil'in ifadesinin alınmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi.

Demir Yumruk operasyonunda yapılan arama çalışmalarında yaklaşık 4 kamyon dolusu belge ve ziynet eşyası ile 500 milyon lira ele geçirildi.

Dev operasyon kapsamında çok sayıda adreste arama ve el koyma işlemleri devam ediyor.

Organize suç örgütlerine yönelik bir diğer operasyon da İstanbul'da başlatıldı.

Nitelikli yağma, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi birçok suça karıştığı belirlenen “Sarallar” grubuna, İstanbul merkezli 13 ilde eş zamanlı operasyonlar başlatıldı. Operasyonda İlyas Saral’ın da aralarında olduğu 117 kişi yakalandı.

Operasyon kapsamında, Acarlar Şirketler Topluluğu'nda Yönetim Kurulu Üyesi olan Erdal Acar’ın da gözaltına alındığı öğrenildi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 46 ruhsatsız tabanca, 55 şarjör, 6 av tüfeği, kalem şeklinde suikast silahı, çok sayıda çek, senet, dijital malzeme ile 900 bin dolar ve 413 bin avro ele geçirildi.

# istanbul # ankara # türkiye # operasyon # dolar # mücadele # Haziran # istanbul emniyet müdürlüğü # organize suç # erdal acar # sarallar # alaattin saral