Kabotaj Bayramı yurdun dört bir yanında kutlandı

Kabotaj Bayramı'nın 96. Yıl dönümü vesilesiyle yurdun dört bir yanında etkinlikler düzenlendi. Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyetine bağlı botlar ve tekneler gösteriler düzenledi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı birçok noktada kutlandı.

İstanbul Valiliği'nin ev sahipliğinde yapılan törenin adresi Beşiktaş oldu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1 Temmuz'un, Türkiye'nin kara sularında egemenliğinin tanındığı ve denizlerdeki varlığının güçlendiği bir tarih olduğunu söyledi.

Törenin ardından Barbaros Hayrettin Paşa'nın türbesi ziyaret edildi. İstanbul Boğazı'na çelenk bırakıldı, ardından boğazda Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyetine bağlı botlar ve teknelerin gösterisini izledi.

Tekirdağ'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında yelkenciler ve römorkörler gösteri yaptı.

İzmir'de Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama yapıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, her yıl 1 Temmuz tarihinde kutlanıyor. Kabotaj bir ülkenin kendi karasularında ve kendi limanları arasında gemi işletme ve her türlü liman hizmetlerini kendi kontrolünde bulundurma hakkı.

19 Nisan 1926 tarihinde çıkarılan 815 sayılı yasaya göre Türkiye limanları arasında sadece Türk teknelerinin hizmet görmesi zorunluluğu getirildi. Yasa aynı yıl 1 Temmuz'da yürürlüğe girdi. Bu tarih 1935 yılından itibaren Kabotaj Bayramı olarak kutlanıyor.

# izmir # türkiye # muğla # türk # tarih # Temmuz # Kabotaj Bayramı # denizci # Denizcilik ve Kabotaj Bayramı # 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı