Kaçak sigara operasyonu: Nefes

7 ilde düzenlenen Nefes Operasyonlarında 8 suç örgütü grubu çökertildi. Açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Soylu, 615 adreste yapılan aramada 214 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Kaçakçılıkla mücadele için düğmeye basıldı, 6 ay takip yapıldı. 7 ilde operasyon düzenlendi, şüpheliler gözaltına alındı:

- Bu operasyonlarda yakalanan şüpheli sayısı da 2017'de 2 bin 107 iken 2021 sonu itibarıyla da 4 bin 978'e yükselmiştir.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nda KOM önemli açıklamalarda bulundu. Soylu, emniyetin kaçakçılıkla mücadele için 5 Temmuz sabahı Nefes Operasyonu başlattığını bildirdi:

- Operasyonda; vergi kaybının önüne geçilmesi, suç gruplarının yasa dışı faaliyetlerinin sona erdirilmesi, yasa dışı ürünlerin toplum nezdinde ulaşılabilirliğinin engellenmesi amaçlandı.


Bakan, 7 ilde yapılan operasyonda 8 suç grubunun çökertildiğini açıkladı:

- Şu anda adreslere eş zamanlı şekilde 7 ilde baskın yapılarak özellikle bu 8 suç grubunun çökertilmesine yönelik bir operasyon planlanmıştır.ülke genelinde 615 adreste arama yapılarak 214 şüpheli gözaltı kararı alındı.


Soylu, bu yılın ilk altı ayında yapılan operasyonlara ilişkin de bilgi verdi:

- Kaçak sigara miktarı 2017'de 42,6 milyon paketten 2021 itibarıyla 3,8 milyon pakete düştü. Aynı zamanda 192 ton tütün mamulü ve 252 bin kaçak puro da ele geçirilmiştir. Şu ana kadar yapılan operasyonlarla ilgili 524 milyon Türk lirası vergi kaybının da önüne geçilmiştir. Sadece bu yıl yapılan operasyonlarla ilgili verdiğimiz rakamları ifade ediyorum.
# türk # süleyman soylu # şüpheli # kaçakçılık # İçişleri Bakanı Süleyman Soylu # mücadele # emniyet # bakan # Temmuz # ilk # kaçakçılıkla mücadele # Kaçak Sigara # kom