81 il valiliğine bayram genelgesi gönderildi

Bayramda karayollarında denetimler artıyor. İçişleri Bakanlığı 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi 81 İl Valiliğine karayollarında alınacak trafik tedbirleri ile ilgili genelge gönderdi. Denetimlerin 7 Temmuz'da başlayacağı ve 18 Temmuz'a kadar devam edeceği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, bayram tatilinde trafik sorunlarını ortadan kaldırmak üzere valiliklere genelge gönderdi.
ES//
Genelgede denetim ve can kaybı arasında ters orantılı bir ilişki bulunduğu gerçeğiyle hareket edilmesi vurgulandı. Trafik ekiplerinin özellikle şehirlerarası karayollarında ve şehir içi ana güzergâhlarda ekip ve yaya olarak görünür olması istendi.
ES//
Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasına bağlı olarak karayolu üzerindeki “turizm ve tarımsal” amaçlı seyahatlerde ve seyahat sürelerinde artış olacağı düşünülüyor. Bu nedenle trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi için önlem alınacak.
ES//
Bu bayramda trafikte emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılmasının önemi vurgulanacak.
ES//
Bayram tatili süresince emniyet ve jandarma trafik personeline trafiğin tanzimi ve denetimi dışında görev verilmeyecek. Trafik ekiplerinin özellikle kazaların yoğun olduğu güzergâhlarda görünür olmaları sağlanacak.
ES//
Genelgede 66 yaşından gün almış ve 26 yaşından küçük şoförlerin otobüs kullanmalarına izin verilmeyeceği bildirildi.
ES//
Son üç yılda bayram tatillerinde kazaların yoğun olarak meydana geldiği ilk 20 güzergâhtaki tedbirler, daha etkili ve yoğun şekilde planlanacak.
ES//
Tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı bölgelerde karayolu üzerinde de araçların uygunsuz olarak trafikte seyretmelerine müsaade edilmeyecek.
ES//
Araç trafiğiyle birlikte yaya trafiğinin de yoğunlaşacağı değerlendirilen kurban satış ve kesim alanları, şehitlik, mezarlık ve alışveriş merkezleri gibi alanlarda, yaya güvenliği de sağlanacak.

# Trafik # bayram # içişleri bakanlığı # Kurban Bayramı # kurban # araç # emniyet # satış # ilk # son