Vatan Partisi sağlıkta şiddet sorununun çözümünü açıkladı

Konya'da bir doktorun öldürülmesine tepki büyüdü. Suçlunun hekimlere aşırı iş yükü bindiren sağlık sistemi olduğunu belirten Vatan Partisi, çözümün kamucu sistemin hayata geçirilmesi olduğunu vurguladı. Sağlık çalışanları da Türkiye'nin dört bir yanında iş bıraktı. Hekimler, şiddetin kaynağı olan "Performans Sistemi"nin kaldırılmasını istedi.

Sağlık şiddete tepki gösterdiler. Bunu önlemek için kamucu adımların zorunlu olduğunu belirttiler.

Konya'da bir hekimin görevi başında öldürülmesine tepkiler çığ gibi üyüdü. Bir açıklama da Vatan Partisi'nden geldi. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, suçlunun mevcut sağlık sistemi olduğunu belirtti.

Şiddetin temeline dikkat çeken Bursalı, sağlıkta kamucu dönüşümün zorunlu olduğunu ifade etti.

Diğer yandan sağlık çalışanları tepki olarak 7 Temmuz'da iş bıraktı. Yurdun dört bir yanında hastane önlerinde eylemler yapıldı.

Eylemlerde sağlıkta şiddete son verilmesi için çağrı yapıldı. Cumhuriyetçi Hekimler şiddetin asıl kaynağının aşırı iş yükü olduğunu vurguladı.

Performans Sisteminin iflas ettiğini ifade eden hekimler, "Hekimlerin katledildiği, tetikçilerin intihara sürüklendiği düzeyde bir krizin içine girilmiştir" dedi.

Hekimler, vatandaş için güvensiz, hekimler için itibarsız ortamın kaynağı olan performans sisteminin derhal kaldırılması gerektiğini bildirdi.

Taleplerinin yerine gelmesini isteyen sağlık çalışanları 8 Temmuz'da da iş bırakacak.

# hastane # vatan partisi # tepki # Temmuz # son # Partisi # Özgür Bursalı # hekim # sağlıkta şiddet # kamuculuk # performans sistemi