Kadırov Lugansk'tan dönen "Ahmat Kuvvetleri" üyelerini kabul etti

Çeçenistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ramzan Kadırov, kurtarılmış Lugansk Halk Cumhuriyeti'nden dönen Rus "Ahmat" özel kuvvetlerinin bir dizi komutanını ve üyesini kabul etti.

Çeçenistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ramzan Kadırov, Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin kurtarılmasından sonra dönen Rus "Ahmat" özel kuvvetlerinin bir dizi komutanını ve üyesini kabul etti.

Kadirov, görevini yapan askerlere kendi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin adına teşekkürlerini ilettiği konuşmasında şunları ifade etti: 

- Kendi adıma ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin adına, görevlerini onurla yerine getiren askeri personelimize en içten şükranlarımı ilettim. Cesaretleri ve asaletleri sayesinde sadece Rusya'nın önünde değil, tüm dünyanın önünde Çeçen halkının şanını yükselttiler!

Kadırov, Ukrayna'da "Rus özel operasyonu sırasında olağanüstü başarılar elde ettiklerini" belirterek savaşçılara nişan ve madalya takdim etti.

Konuşmasını şu ifadeleri kullanarak sürdürdü:

- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kararnamesi ile Anavatan için Liyakat Nişanı, 2. derece İlman Guchigov ve Dzhemaldy Yunusov'a teslim ettim. İlgili ödül, bir polis memurunun omuz askısıyla Alikhan Shovkhalov tarafından da alındı. Sultan Rashaev'e "Cesaret" madalyası verildi.
- Ayrıca, resmi bir törenle Çeçen Cumhuriyeti'nin en yüksek nişanı olan Kadırov Nişanı Arslan Akhmatov, Timur Ebrev, Apti Bulatkhanov, Muslim Alashanov, Islam Kalayev, Magomed Dadaev ve Lima Arsaev'e takdim edildi. Bazı askeri personele "Çeçen Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı Akhmad Khadji Kadırov'un anısına" ödülü verildi.
# rusya # Ukrayna # Putin # cumhurbaşkanı # ilk # çeçenistan # Lugansk Halk Cumhuriyeti # Çeçenistan Cumhuriyeti