Bakan Koca'dan İmam Gür açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarını hedef gösteren İmam Ahmet Gür hakkında önemli bir değerlendirme yaptı. İmamın soruşturma sürecinde açığa alınması gerektiğini savunan Koca, "Gereğinin yapıldığı konusunda şüphe duyarsak biz devreye gireriz" dedi.

Bu sözlerle sağlık çalışanlarını hedef gösteren Konya Kayalar Camisi İmamı Ahmet Gür hakkında soruşturma sürerken Sağlık Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dr. Ekrem Karakaya cinayeti sonrası yaptığı skandal açıklamalar sonrası tepki çeken İmam Ahmet Gür'ün soruşturma sürecinde açığa alınması gerektiğini savundu.

Konuyla ilgili Habertürk'e konuşan Koca, Sağlık Bakanlığı'nın sürece müdahil olup olmayacağı sorusuna da yanıt verdi. "Gereğinin yapıldığından şüphe duyarsak biz devreye gireriz." dedi. Koca, şöyle konuştu: 



- Konya’da şehit edilen doktor kardeşimiz bir kahraman. 8 çocuklu, fakir bir ailenin evladı. Bin bir zorlukla yetiştirilmiş bir hekim. Ailesini ziyaret ettim. Hekime yönelik şiddetin acısını en derin şekilde yaşıyoruz, görüyoruz. Bu konularda en ufak bir şüpheniz olmasın. Dediğim gibi ben soruşturmanın açığa alınarak sürdürülmesinden yanayım. Savcılığa Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunma konusunu gidişata göre değerlendireceğim. Yani gereğinin yapıldığı konusunda şüphe duyarsak biz devreye gireriz.
# sağlık # Konya # sağlık bakanlığı # fahrettin koca # Sağlık Çalışanları # Ahmet Gür # Ekrem Karakaya