Hatırlatma dozu randevuları açıldı

Koronavirüs hatırlatma dozu randevuları, e-Nabız’da açıldı. 50 yaş üstündekiler, riskli gruplardakiler ve en son aşısının üstünden 6 ay geçenler aşı olabilecek.

Kovid vakalarının artmasıyla hatırlatma dozu randevuları açıldı.

Koronavirüs vaka haritasına göre, 27 Haziran-3 Temmuz haftasında vaka sayısı bir önceki haftaya göre yüzde 114 arttı. Son iki haftadaki artış ise 5 kata yakın oldu.

Bu artışın ardından aşı olmak isteyenler için hatırlatma dozu e-Nabız’da tanımlandı. Hatırlatma dozu olmak isteyenler, Biontech, Sinovac ve Turkovac aşıları için randevu alabiliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da vaka sayılarındaki artışa dikkat çekerek randevuların açılmasıyla kimlerin aşı olabileceğini duyurdu. Koca, “50 yaş üstüyle risk grubundakilerin, son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz” dedi.

Koca, 50 yaş üstündekiler ve riskli gruptakilerin temasın artacağı bayram günlerinden başlayarak kendilerini bilhassa koruması gerektiğini vurguladı. “Maskeyi zaruri kılan durumları hepimiz biliyoruz” ifadelerini kullandı.

# sağlık # koronavirüs # bayram # aşı # fahrettin koca # Turkovac # Temmuz # BioNTech # son # sinovac # randevu # hatırlatma dozu