Meclis Başkanı Şentop'un bayramlaşma mesaisi

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Kurban Bayramı dolayısıyla 13 ülkenin meclis ve senato başkanları ile görüştü. Şentop’un aradığı ülkeler arasıanda Özbekistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Katar yer aldı. Şentop, Türkmenistan, Kırgızistan, Libya ve Fas’ın meclis ve senato başkanlarına da bayram tebriklerini iletti.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Kurban Bayramında 13 mevkidaşı ile telefonda görüştü.

Şentop, 13 ülkenin meclis ve senato başkanları ile görüşerek Kurban Bayramlarını kutladı. Meclis Başkanı, Özbekistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Kazakistan, Kuzey Makedonya ve Irak’ın meclis ve senato başkanlarını aradı. Suudi Arabistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Katar meclis başkanları da Şentop’un aradığı isimler oldu.

Meclis Başkanı Şentop, bayramın üçüncü günü Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, ikili ve bölgesel konulardaki iş birliğini gündemdeydi.

Şentop, Kurban Bayramı'nın son günü ise Kırgızistan Meclis Başkanı Talant Mamıtov ile telefonda görüştü. Görüşmede Kırgızistan’ın dönem başkanlığında Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi’nin faaliyetlerini geliştirmeye yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Mustafa Şentop, ayrıca Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid El-Meşri ve Fas Temsilciler Meclisi Başkanı Raşid et-Tâlbî el-Alemî’yi de telefonla aradı.

# bayram # türk # suudi arabistan # mustafa şentop # Kurban Bayramı # Birleşik Arap Emirlikleri # kurban # malezya # BAE # kazakistan # son # Özbekistan # türkmenistan # meclis başkanı