Pakistan'da İmran Han'dan seçim zaferi

Pakistan’ın Pencap eyaletinde 20 sandalye için ara seçimler yapıldı. Seçimleri Pakistan Adalet Hareketi Lideri İmran Han'ın partisi önde tamamladı. Seçim zaferi için partilileri tebrik eden Han, erken seçim çağrısını yineledi.

Pakistan’ın Pencap eyaletinde 20 sandalye için yapılan ara seçimleri, eski Başbakan İmran Han’ın partisi önde bitirdi.

Pakistan Adalet Hareketi resmi olmayan sonuçlara göre 20 sandalyeden 16’sını kazandı.

Pakistan Adalet Hareketi Lideri İmran Han seçim zaferi için partilileri tebrik etti. Han, "Her şeyden önce, Pakistan Tehreek-e-Insaaf görevlilerine ve Pencap seçmenlerine sadece Pakistan Müslüman Birliği - Navaz adaylarını değil, tüm devlet mekanizmasını, özellikle polisin baskısını ve tamamen taraflı bir Seçim Komisyonunu yendikleri için teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Han, erken seçim çağrısını yineledi. Pakistan Adalet Hareketi Lideri "Buradan çıkmanın tek yolu, güvenilir, adil ve özgür seçimler yapmaktır. Başka herhangi bir yol, yalnızca daha fazla siyasi belirsizliğe ve daha fazla ekonomik kaosa yol açacaktır" vurgusu yaptı.

Han, erken seçimler yapılmadığı takdirde ülkenin daha büyük siyasi belirsizlik ve ekonomik kaosa sürükleneceğini kaydetti.

# açıklama # pakistan # seçim # seçim zaferi # medya # İmran Han