Yunanistan ABD'den F-35 savaş uçağı istedi

Borç batağındaki Yunanistan, Türkiye’ye karşı savunma harcamalarını arttırmaya devam ediyor. Yunan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, ABD Savunma Bakanı Austin'den F-35 savaş uçağı istedi.

Atina yönetimi, Amerikan savaş baronlarının esiri oldu. Yunanistan, Türkiye’ye karşı silahlanmasını sürdürüyor.

Son girişimi Yunan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos açıkladı. Yunan bakan, ABD Savunma Bakanı Austin'den F-35 savaş uçağı istedi.

İki bakan Pentagon'da görüştü. Görüşme öncesinde basına kısa bir açıklama yapan ABD Savunma Bakanı Austin, ABD ile Yunanistan arasındaki savunma iş birliğinin "hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu" söyledi. Austin, güncellenen ABD-Yunanistan Karşılıklı Savunma İş Birliği Anlaşması’nı övdü, “ NATO'nun bölgeye stratejik giriş hedeflerini desteklemek üzere Yunanistan'daki Amerikan askeri varlığının artırılmasına imkan sağladı" dedi.

Panagiotopoulos ise ABD ile ülkesi arasındaki savuma iş birliğinin "son yılların en yüksek seviyesine çıktığını" vurguladı. Rusya'yı "saldırgan" olarak tanımlayan Yunan Bakan, bu ülkeye karşı "her türlü adımı atmaya" ve " Ukrayna'ya her türlü yardımı yapmaya" hazır olduklarını belirtti. Panagiotopoulos, "Bu ortaklığın şüphesiz yeni bir köşe taşı da ABD ile Yunanistan Silahlı Kuvvetleri arasındaki etkileşimi, koordinasyonu ve ortak çalışabilirliği artıracak son teknoloji F-35 savaş uçağının Yunanistan tarafından satın alınması olacaktır" dedi.

# abd # türkiye # rusya # amerika # Ukrayna # yunanistan # açıklama # F-35 # nato # Atina # savunma # savaş uçağı # ABD Savunma Bakanı Austin # Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos