Putin'den Ukrayna tahılının ihracına "şartlı" izin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna tahıllarının çıkarılmasına yardımcı olmak için Rus tahılları üzerindeki kısıtlamaların kaldırılmasını şart koştuklarını söyledi. Putin, bu yılın sonunda 50 milyon ton tahıl ihracatına hazır olduklarını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran’da yapılan Astana Üçlü Liderler Zirvesi sonrasında gazetecilere tahıl krizi konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Rusya Devlet Başkanı, ABD'ye tahıl ihracatının önündeki engelleri kaldırma çağrısı yaptı. Ukrayna tahılının ihracına yardımcı olacaklarını belirten Putin, "Ama Rus tahılının tedarikiyle ilgili tüm kısıtlamaların kaldırılacağı gerçeğinden hareket ediyoruz. Şimdiye kadar kimseden itiraz gelmedi. Amerikan ortaklarımızdan dahil. Bakalım bundan ne çıkacak.” dedi.

ABD'nin Rus gübreleri üzerindeki kısıtlamaları kaldırdığını hatırlatan Putin, “Umarım durumu içtenlikle iyileştirmek isterlerse aynı şey Rus tahıl ihracatında da olacak. Biz şimdi hazırız." ifadelerini kullandı. Rus lider, 30 milyon ton tahıl olan İhracat potansiyellerini bu yılın sonunda 50 milyon tona çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.

Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tahıl konusunda yaptığı müzakerenin detaylarını anlattı. Türkiye Cumhuriyeti ve kişisel olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tahıl koridorunun oluşturulması için çok şey yaptığını ifade etti. Erdoğan'a bu konuda teşekkürlerini iletti.

# abd # türkiye # rusya # erdoğan # iran # Putin # cumhurbaşkanı # yaptırım # Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin # astana # ukrayna tahılı # Rus gübresi