Azerbaycan Avrupa Birliği'ne gaz tedariğini arttırmayı onayladı

Avrupa Birliği, Azerbaycan'dan gaz tedariğini arttırıyor. Azerbaycan ile Avrupa Birliği arsasında yeni bir doğal gaz anlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre, AB Azerbaycan'dan aldığı gazı ikiye katlayacak.

Avrupa Birliği, Azerbaycan’dan satın alacağı doğal gazı, 2027’ye kadar iki misline çıkarmak için bugün Bakü ile anlaşma imzaladı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Görüşme sonrasında Aliyev ve Von der Leyen, Avrupa'ya daha fazla Azerbaycan gazının iletilmesini öngören Stratejik Ortaklık Mutabakat Zaptı'na imza attı.

Von der Leyen, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "AB, güvenilir enerji tedarikçilerine yöneliyor. Azerbaycan da bunlardan biri. Bugünkü anlaşmayla Azerbaycan'dan AB'ye gaz arzını ikiye katlayarak Güney Gaz Koridoru'nu genişletmeyi taahhüt ediyoruz." ifadesini kullandı.

# Azerbaycan # aliyev # cumhurbaşkanı # avrupa # avrupa birliği # enerji # AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen # Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev