Çin havacılık gücüyle savaşa hazırlığı arttırıyor

Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) 2012'deki 18. Ulusal Kongresi'nden bu yana Çin'in ulusal savunma ve silahlı kuvvetlerinin reformu ile, yeni ortaya çıkan havacılık kuvveti , Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun yeni tip bir muharebe birliği , Çin Halk Kurtuluş Ordusunun çok boyutlu koşullar altında savaşma kabiliyetini etkin bir şekilde artırdı.

Kuzey Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ndeki büyük bir askeri eğitim üssü olan Zhurihe'de, çok sayıda kuvvet tatbikatı yapıldı .

Bir pratik tatbikat sırasında, silahlı helikopterler ani bir saldırı başlatmak için hızla bir savaş alanına girdi. Bu arada, arazi saldırı araçları ve taarruz piyade askerleri nakliye helikopterlerinden aşağı kaydı.

Hava ve kara kuvvetleri arasındaki etkin koordinasyon ile , saldırı tarafı, diğer taraf etkili bir savunma kurma şansı bulamadan önce zaten kazanan bir başlangıç ​​yaptı.

83. Ordu'ya bağlı bir hava saldırı tugayının tabur komutanı Fu Junjie şunları ifade etti:

- Hava saldırı gücümüz, hızlı, isabetli ve şiddetli saldırılar yapabilen son derece entegre yeni tip bir savaş gücüdür . Pilotlarımız için sadece havacılık becerilerinde yetkin olmamalı, aynı zamanda verimli koordinasyon yoluyla sistematik savaş yeteneklerini de entegre etmeli ve geliştirmeliyiz. 
- Çin ordusunun uçak savaşından üç boyutlu savaşa dönüştüğünü temsil eden ordu hava saldırı kuvveti adına Wang Xiangyi o sırada piyade mangası liderinden saldırı piyade mangası liderine terfi etmişti. "saldırı" sadece bir dövüş stili değil, aynı zamanda onların mücadele ruhunun bir simgesidir.
- Uçak kabininden tören alanına atladığım anı hatırlıyorum, sadece gurur değil, aynı zamanda güçlü bir sorumluluk duygusu da hissettim. Birinci nesil hava saldırı gücü olarak tarihe tanıklık ettik ve yarattık. Savaşları kazanmak için yapılacak çok şey olduğunu düşünüyorum.
- Yakınlardaki bazı çuvalların içinde, askerlerin uzun süre tatbikatta kullandıktan sonra giydikleri eldivenler, çuvalların üzerindeki kan lekeleri askerlerin çabalarını gösteriyor. Onlara bu kadar zaman ve emek harcayan şey, yeni ekipman kullanmayı öğrenme süreci değil, sisteme uyum sağlamak için yeni taktikler oluşturma sürecidir. Bu sorun aynı zamanda 75. Grup Ordusunun hava saldırı tugayındaki askerleri de rahatsız ediyor.

- 2019'da tugay komutanı Tang Hongyi, askerleri pratik bir tatbikata katılmaya yönlendirdi. Tecrübelerine dayanarak, tatbikattan önce dikkatlice bir hava-kara koordinasyon planı hazırladı , ancak görünüşte kusursuz olan bu savaş planı birçokları tarafından eleştirildi. Geriye dönüp bakıldığında, Tang, o zamanlar helikopterleri yalnızca basit bir ulaşım aracı olarak gördükleri ve gerekli savaş işlevlerini tam olarak yerine getirmedikleri sonucuna vardı. Temel neden, kişisel deneyime çok fazla güvenmeleridir. Ama son birkaç yılda işler değişti. Ordunun hava taarruz kuvvetleri hava kuvvetleri ile el ele verdi .
- Taarruz piyadelerinin hava saldırılarında savaşçılara nasıl rehberlik edebileceğini incelemek, hem barış zamanı hem de savaş zamanı için entegre destek modunu keşfetmek için lojistik destek kuvvetleri ile işbirliği yapmak , elektromanyetik müdahalelerini ve anti-mantıklarını geliştirmek için stratejik destek kuvvetleri ile ortak eğitimler gerçekleştirdi. 
- Gittikçe daha fazla birimle daha yakın işbirliği sayesinde, hava saldırı birliklerinin savaş kabiliyeti gelişmeye devam etti.

75. Grup Ordusunun bir hava saldırı tugayının tugay komutan yardımcısı Zhang Guiyu şunları ifade etti:

- Şimdi, sevkiyat kabiliyetimiz büyük ölçüde artırıldı, doğuda Fujian Eyaleti kıyılarına, güneyde Nansha Adaları'na, batıda Korla, Sincan'a ve kuzeyde İç Moğolistan'daki Zhurihe'ye ulaştı ve ayak izlerimiz her yeri kapladı. Savaş alanı alanı sürekli genişledikçe, tugayımızın manevra operasyonlarının ve çok boyutlu saldırı ve savunmanın yeni savaş biçimi temel olarak oluşturuldu.
- Hava saldırı kuvvetlerinin kaptanlarının çoğu , çoğunlukla ikiden fazla uçak tipini uçurabilen generallerdir. Saldırı askerleri çoğunlukla bir beceride uzmandır ve diğer birçok beceriyle donatılmıştır.
- Yeni tip ordunun dönüşümünde , gelecekteki savaş alanlarını kazanmaya, hava-kara sisteminin entegrasyonunu hızlandırmaya ve orduyu güçlendirmek için gerçek savaş alanlarında ordunun derinlemesine dönüşümünü sürekli olarak teşvik etmeye odaklanacağız . Hızlı yanıt veren, yetenekli ve başarılı bir havacılık kuvvetine dönüştük.
# çin # tatbikat # uçak # savunma # neden # son # çok # Çin Komünist Partisi # Çin Halk Kurtuluş Ordusu # Fujian