Kabil Üniversitesi'nde Çin destekli eğitim tesisleri açıldı

Afganistan'ın Kabil Üniversitesi için Çin destekli kapsamlı eğitim binası ve oditoryumunun açılış töreni Pazar günü gerçekleştirildi ve Çin'in ülkenin eğitim alanına yaptığı yardımda önemli bir ilerleme kaydedildi.

Törene , Çin'in Afganistan Büyükelçisi Wang Yu, Afgan geçici hükümetinin yüksek öğrenim bakan vekili Shiekh Abdul Baqi Haqqani ve Kabil Üniversitesi Rektörü Usame Aziz katıldı.

 Wang törende yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

- Beş yıllık inşaatın ardından tamamlanan modern eğitim binası, iki ülke arasındaki eğitimde dostane işbirliğinin sembolik bir göstergesidir. Çin'in Afganistan ile çeşitli alanlarda destek ve yardım sağlamaya ve işbirliğini genişletmeye devam edecektir.
- Üniversite eğitimi ve temel eğitim yeteneklerin yetiştirilmesi için önemli mekanizmalar olup Kabil Üniversitesi'nde okuyan on binlerce öğrencinin ülkenin gelecekteki gelişimi için temel itici güç olacağına inanıyorum.

Bu arada Haqqani, Afganistan'ın ekonomik kalkınma ve sosyal yeniden yapılanma da dahil olmak üzere birçok sorunun ülkenin geleceğini engellediği birbirini takip eden savaş yıllarından yeni çıktığı için Çin'den gelen yardım için derin minnettarlığını dile getirdi.

Ayrıca Çin'in Afganistan'ın kalkınmasına samimiyetle yardımcı olan Afganistan'ın gerçek dostu olduğunu vurgulayarak, Çin'in ülkeye yardım etmeye devam edeceğini ve eğitim alanında gelecekte daha fazla işbirliği yapacağını umduğunu vurguladı.

# çin # Afganistan # bakan # Wang Yu